Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Οι Ράμπο του Γενικού Λογιστηρίου στον ΕΟΤ – Με αγωγές απαντά ο Καραχάλιος στις καταγγελίες των εργαζομένων

Οι Ράμπο του Γενικού Λογιστηρίου στον ΕΟΤ – Με αγωγές απαντά ο Καραχάλιος στις καταγγελίες των εργαζομένων

Να προσφύγει στη δικαιοσύνη είναι αποφασισμένος ο πρώην γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Νίκος Καραχάλιος, εναντίον του προέδρου των εργαζομένων Κωνσταντίνου Ράντου ο οποίος τον χαρακτήρισε “τουρίστα”, προσθέτοντας ότι για αυτό το λόγο προσέλαβε τον ειδικό σύμβουλο, προκειμένου να διοικεί αντ’ αυτού.

Με εντολή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα συγκροτήθηκε κατά προτεραιότητα Ελεγκτική ομάδα ιονομικούς ελεγκτές του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, η οποία αναλαμβάνει, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, το έργο του ελέγχου του ΕΟΤ.

Εν τω μεταξύ “πόλεμος” δηλώσεων ξέσπασε μεταξύ του προέδρου των εργαζομένων στον ΕΟΤ Κωνσταντίου Ράντου και του πρώην γενικού γραμματέα του οργανισμού με αφορμή την απάτη στον ΕΟΤ.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha είπε οτι ο κ. Καραχάλιος “ήταν περισσότερο τουρίστας παρά προϊστάμενος. Ήταν σε ταξίδια πάντοτε και για αυτό έφερε αυτό τον σύμβουλο για να διοικεί αντ’ αυτού”. Πρόσθεσε πως “ο κ. Βασιλάκος ήθελε να ελέγχει συνέχεια τα οικονομικά. Δήλωνε ότι είναι οικονομολόγος, λέγοντας ότι έχει εξουσιοδότηση από τον ΓΓ, χωρίς να υπάρχει χαρτί”.

Μάλιστα περιέγραψε ένα περιστατικό όπου ο κος Βασιλάκος “φώναξε μια υπάλληλο του λογιστηρίου και ζήτησε να εκτρέψει τα διαθέσιμα στον υπολογιστή του. Ήθελε να «βλέπει» μόνο αυτός την οικονομική διαχείριση. Η υπάλληλος εξέφρασε την αντίρρηση της και όχι μόνο την απέπεμψε αλλά τη μετέθεσε και από την οικονομική υπηρεσία. Το καταγγείλαμε στη διοίκηση του ΕΟΤ και επειδή ο κ. Καραχάλιος δεν βρέθηκε ποτέ να την παραλάβει τη δώσαμε στην κυρία Κεφαλογιάννη”.

Ο κος Ράντος πρόσθεσε επίσης: “μάθαμε ότι είχε στηθεί ένα κύκλωμα από εξωτερικούς παράγοντες και σε συνεργασία με το φερόμενο ως σύμβουλο του κ Καραχάλιου επιχειρούσαν να υπεξαιρέσουν λεφτά από τον ΕΟΤ. Είχαν φθάσει στα αυτιά οι παρεμβάσεις του κ. Βασιλάκου… Απομάκρυνε τη διευθύντρια διαφήμισης και δήλωσε ότι εφεξής θα ασκεί αυτός τις αρμοδιότητες”.
 
Απαντώντας σε όλα αυτά ο πρώην γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Νίκος Καραχάλιος, προανήγγειλε την προσφυγή του στη δικαιοσύνη.

Μιλώντας στον ίδιο σταθμό είπε: “Να περιμένει μέσα στην επόμενη εβδομάδα την αγωγή μου ο κος Ράντος” και πρόσθεσε πως “όντως έλειπα στο εξωτερικό γιατί στις προτεραιότητές μας ήταν να είμαστε εκεί για να κλείσουμε τα πακέτα με τους tour operator”.

Ο κος Καραχάλιος προανήγγειλε και την αποκάλυψη στον εισαγγελέα στοιχείων για τα κυκλώματα που δρουν στον ΕΟΤ. “Αναλαμβάνω την ευθύνη γιατί ο σύμβουλος ήταν δική μου επιλογή” είπε για τον πρώην σύμβουλό του και πρόσθεσε ότι “το πλούσιο βιογραφικό του δικαιολογούσε την πρόσληψή του. Ήταν επιλογή Καραχάλιου αλλά ήταν ειδικής χρήσεως, τον χρησιμοποιούσαμε από κοινού με το Υπουργείο”.

Ο κ. Καραχάλιος παραδέχτηκε όμως ότι “αν είχε πάνω του καρνέ επιταγών ή στο γραφείο του που δεν ήταν συμπληρωμένες (οι επιταγές) από το λογιστήριο, είναι παράτυπο”.

Κεφαλογιάννη: Μέχρι τις 7 Ιανουαρίου να έχει ολοκληρωθεί η ΕΔΕ

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη ζητεί την επίσπευση των διαδικασιών ολοκλήρωσης της ΕΔΕ μέχρι τις 7 Ιανουαρίου.

Στην ΕΔΕ που ζήτησε η ίδια η υπουργός τίθενται τα εξής ερωτήματα:
-Πότε και με εντολή τίνος παραδόθηκε το μπλοκ των επιταγών στον πρώην σύμβουλο του πρώην γενικού γραμματέα Νίκου Καραχάλιου, Κώστα Βασιλάκο.
-Ποιος είναι ο λόγος της παράδοσης.
-Αν είχε ξανασυμβεί στο παρελθόν και πότε είχε ξαναγίνει αυτό.
-Να καταγραφεί πόσες επιταγές και με τι ποσά η κάθε μια, είχαν εκδοθεί από τον ΕΟΤ, μέσα στα πλαίσια των οικονομικών υπηρεσιών του οργανισμού από 1/1/2012 εως 21/12/102 και αν είχε διαπιστωθεί η νόμιμη πληρωμή αυτών.
-Από πόσους και ποιους λογαριασμούς του ΕΟΤ σύρονται- έχουν εκδοθεί μπλοκ επιταγών, και ποιος ο λόγος έκδοσης αυτών και αν τηρείται βιβλίο καταχώρησης των επιταγών που εκδίδονται και παραδίδονται στους δικαιούχους για πληρωμή.

ΠΑΣΟΚ: Ο ΕΟΤ νοσεί βαριά

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ ζητά την ταχύτατη διερεύνηση των καταγγελιών για την οικονομική διαχείριση στον Οργανισμό, και να αποδοθούν οι ευθύνες όπου και αν αυτές ανήκουν.

“Η οξεία διαμάχη και οι αλληλοκατηγορίες μεταξύ της Υπουργού Τουρισμού κας Όλγας Κεφαλογιάννη και του παραιτηθέντος Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Νίκου Καραχάλιου δείχνουν ότι ο ΕΟΤ νοσεί βαριά και διάφορα κυκλώματα δρουν ανεξέλεγκτα” αναφέρει η ανακοίνωση και συνεχίζει: “Η Κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει άμεσες πρωτοβουλίες για την αποκατάσταση της τάξης και της εύρυθμης λειτουργίας του ΕΟΤ που αποτελεί την αιχμή του δόρατος για την ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας. Σε μια εποχή μεγάλης οικονομικής κρίσης που οι πολίτες υποβάλλονται σε μεγάλες θυσίες η ανοχή απέναντι σε φαινόμενα διαφθοράς και κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος πρέπει να είναι μηδενική”.

Διαβάστε

“Καίνε” τον Καραχάλιο οι εργαζόμενοι στον ΕΟΤ: Με παρέμβασή του δόθηκε η επιταγή

Γ.Γ. ΕΟΤ: Να μην σπιλώνονται αδίκως άνθρωποι

Καραχάλιος: Πλαστογράφησαν την υπογραφή μου – Μιλάει για «τρύπα» 12 εκατ. στον ΕΟΤ!

Όλγα Κεφαλογιάννη για ΕΟΤ: Την τελευταία στιγμή αποφύγαμε την υπεξαίρεση – Καραχάλιος στο NewsIt: Θέλουν να με εξοντώσουν πολιτικά

«Θέλουν να με φθείρουν πολιτικά» – Τι απαντά ο πρώην ΓΓ του ΕΟΤ στο NewsIt για την απάτη-μαμούθ στον Οργανισμό

Απάτη-μαμούθ εις βάρος του ΕΟΤ – Αναζητείται για εξηγήσεις ο πρώην γγ του Οργανισμού – Την Παρασκευή απολογούνται οι πέντε συλληφθέντες

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε