Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Οι συμβασιούχοι φεύγουν, τα σκουπίδια… έρχονται να «πνίξουν» την Αθήνα!

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

455 συμβασιούχοι πρόκειται να σταματήσουν να εργάζονται στην καθαριότητα του δήμου Αθηναίων τον Οκτώβριο και ο εφιάλτης των σκουπιδιών πλανάται ήδη πάνω από την πρωτεύουσα.

Οι συμβάσεις τους λήγουν σταδιακά από την Παρασκευή 13 Αυγούστου έως και τις 10 Οκτωβρίου και δεν αποκλείεται να παρουσιαστούν προβλήματα στην αποκομιδή των απορριμμάτων. Οι περισσότεροι απ’ αυτούς, μάλιστα, είναι εκπαιδευμένοι στην αποκομιδή και μάλιστα οι 107 εξ αυτών είναι οδηγοί απορριμματοφόρων μηχανημάτων.

Όπως υποστηρίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος καθαριότητας Α. Βαρελάς, είναι πολύ πιθανόν να μειωθούν οι υπηρεσίες προς τους πολίτες και ενδεχομένως να περιοριστούν τα δρομολόγια της αποκομιδής αφού θα μείνουν μόλις 151 (συμβασιούχοι που κέρδισαν την παραμονή τους στην εργασία μέχρι το 2013) και 111 των οποίων τα δικαστήρια εκκρεμούν.

Μόνο που ο αριθμός αυτός δεν είναι αρκετός για μία Αθήνα που καθαρίζεται κάθε ημέρα με πολλά και πολλαπλά δρομολόγια ειδικά από τις κεντρικές και εμπορικές γειτονιές.

Προς το παρόν πάντως, οι διακοπές των Αθηναίων φαίνεται να σώζουν την πόλη αφού οι ανάγκες για αποκομιδή έχουν μειωθεί ακόμη και κατά 60%. Να σημειωθεί επίσης ότι ο όγκος των ημερήσιων ποσοτήτων απορριμμάτων της πόλης φτάνει (σε κανονικές ημέρες) τους 1.000 τόνους. Ποσότητα μειωμένη κατά 27% συγκρινόμενη με τα δεδομένα του 2010 , που αποδίδεται στην οικονομική ύφεση.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι, ακόμη και εκείνοι που αναμένεται να αποχωρήσουν τις παραμονές του Δεκαπενταύγουστου απειλούν με κινητοποιήσεις. Αν και δεν αναφέρουν συγκεκριμένες μορφές, επιφυλάσσονται να εναντιωθούν στις όποιες αποφάσεις αμέσως μετά την επιστροφή των Αθηναίων στην πόλη.

Το πρόβλημα των σκουπιδιών θα είναι και το πρώτο θέμα συζήτησης που θα τεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα συγκληθεί αμέσως μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, στις 29 Αυγούστου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε