Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

ΟΗΕ:Χριστόφιας και ‘Ερογλου πρέπει να καταλήξουν αν θέλουν συμφωνία

ΟΗΕ:Χριστόφιας και ‘Ερογλου πρέπει να καταλήξουν αν θέλουν συμφωνία

Ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ άφησε να εννοηθεί πως δεν υπάρχει διάθεση για λύση και προανήγγειλε περισσότερη εμπλοκή του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ, Αλεξάντερ Ντάουνερ σε συνέντευξή του στην εβδομαδιαία τουρκοκυπριακή εφημερίδα “CΥΡRUS ΟΒSΕRVΕR” είπε πως (οι ηγέτες) βρίσκονται σε ένα σημείο που πρέπει να πάρουν μια απόφαση: Είτε πρόκειται να καταλήξουν σε συμφωνία, είτε όχι. 

“Όλοι λένε ότι το 100% των ανθρώπων είναι υπέρ μιας λύσης. Μπορείς να εκπαιδεύσεις έναν παπαγάλο να το λέει. Το ερώτημα είναι, εάν είσαι υπέρ της συμφωνίας με την άλλη πλευρά, με την οποία θα μπορούσες να ζήσεις με όλα όσα συνεπάγονται με αυτό”, σημείωσε ο κ. Ντάουνερ.

Στη συνέντευξή του ο κ. Ντάουνερ αναδεικνύει το θέμα της διακυβέρνησης και το περιουσιακό ως τα πιο σημαντικά κεφάλαια ενω το θέμα της ασφάλειας το παρουσίασε περισσότερο ως πρόβλημα των Τουρκοκυπρίων.

 
Την Παρασκευή, ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ μετα απο συνομιλίες στην Αγκυρα με τον ‘Ερογλου είπε πως η ευκαιρία λύσης του Κυπριακού δεν πρέπει να χαθεί . “Ελπίζω ότι δεν θα χαθεί και πάλι με αποτυχία των διαπραγματεύσεων, όπως χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία, το 2004, με το δημοψήφισμα”, είπε ο κ. Γκιούλ. 
   

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε