Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Οικογένεια Αχτύπα στο Newsit: “ Χάνουμε έναν μισθό επειδή δεν πήραν τα παιδιά μας στον παιδικό σταθμό Γλυφάδας”

Οικογένεια Αχτύπα στο Newsit: “ Χάνουμε έναν μισθό επειδή δεν πήραν τα παιδιά μας στον παιδικό σταθμό Γλυφάδας”
Η έρευνα του Newsit αναδεικνύει την τραγική κατάσταση στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς. “Βουνό” οι αιτήσεις που κόπηκαν στην Αττική.

 Ο Δημήτρης Αχτύπας και η σύζυγός του Νίκη Κυριαζή είναι δημόσιοι υπάλληλοι, γονείς δυο ανήλικων παιδών. Προσπαθούν εδώ και μήνες να βρουν μια λύση για τα παιδιά τους τις ώρες που λείπουν από το σπίτι.
 
Κατέθεσαν αίτηση στον παιδικό-βρεφονηπιακό σταθμό του δήμου Γλυφάδας αλλά άκουσαν ένα ηχηρό “όχι” από τον δήμο.
 
“Μας είπαν ότι δεν έχουν χώρο για τα παιδιά μας “, αποκαλύπτει στο Newsit o κ. Αχτύπας. “Επικαλέστηκαν πως έφυγαν αρκετοί συμβασιούχοι, κόπηκαν κονδύλια και έτσι απορρίπτουν τις περισσότερες αιτήσεις”, τόνισε η σύζυγός του.
 
Το αποτέλεσμα; “Είμαστε υποχρεωμένοι να προσλάβουμε γυναίκα για τις πρωινές ώρες. Άρα οι μισθός της Νίκης θα καλύψει την αμοιβή της γυναίκας και τα έξοδα διατροφής των παιδιών”, τονίζει ο Δημήτρης.
 
Το νεαρό ζευγάρι καλείται να ανταπεξέλθει με τον μισθό του πατέρα στα υπόλοιπα μηνιαία έξοδα, με μεγαλύτερο βραχνά τη δόση του στεγαστικού δανείου, τους λογαρισμούς και το supermarket.
 
Η ψυχαγωγία, τα ρούχα και κάθε είδους διασκέδαση “απορρίφθηκαν” μαζί με την αίτηση στον βρεφονηπιακό σταθμό του δήμου Γλυφάδας.
 
Τα στοιχεία της έρευνας του Newsit για όλους σχεδόν τους μεγάλους δήμους της Αττικής είναι αποθαρρυντικά.
 
Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Νωρίς το πρωί 40 βρεφονηπειοκόμοι συγκεντρώθηκαν έξω από τον δήμο Αθηναίων ζητώντας περισσότερες θέσεις εργασίας για να μειωθεί το υψηλό ποσοστό απόρριψης των αιτήσεων.
 
Αθήνα : 8816 αιτήσεις – “κόπηκαν” 3356
Περιστέρι : 8880 – “κόπηκαν” 1380
Ηλιούπολη 1680 – “κόπηκαν” 930
Καλλιθέα 400 – “κόπηκαν” 300
 
 
 
 
 
 
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε