Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Οικονομικός εισαγγελέας στα οικονομικά του Φεστιβάλ Αθηνών

Οικονομικός εισαγγελέας στα οικονομικά του Φεστιβάλ Αθηνών

Στο μικροσκόπιο του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, τίθενται καταγγελίες για αδιαφανείς διαδικασίες στη διαχείριση των οικονομικών του Φεστιβάλ Αθηνών.

Ο εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης διέταξε έρευνα, με αφορμή διαδικτυακό δημοσίευμα του πρώην υπουργού Μιχάλη Καρχιμάκη, στο οποίο η διοίκηση του Φεστιβάλ Αθηνών καταγγέλεται για έλλειψη διαφάνειας στη διαχείριση των πόρων.

Κατά τον κ. Καρχιμάκη η διοίκηση του Φεστιβάλ φέρεται να έχει προβεί σε δαπάνες πολλών εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες δεν ελέγχονται από πουθενά.

Όπως αναφέρει «δέκα εκατ. ευρώ φέρεται να δαπανώνται ετησίως με αδιαφάνεια», ενώ τονίζει πως δεν υπάρχει κανένας έλεγχος στις δαπάνες και «δεν αναρτώνται συστηματικά στη Διαύγεια οι αποφάσεις του συνόλου των δαπανών, ούτε και των υπηρεσιακών μεταβολών, παρά ελάχιστες επουσιώδεις για ξεκάρφωμα».

Ο καταγγέλων πρώην υπουργός επισημαίνει ότι «η διοίκηση εξαφανισμένη κάνει τουρισμό με έξοδα του φεστιβάλ», ενώ, γίνονται προσλήψεις χωρίς ΑΣΕΠ καθώς και «περίεργες αναθέσεις».

Βάσει του καταστατικού ιδρύσεως του Φεστιβάλ, το 1998, οι πόροι της εταιρείας προέρχονται από την επιχορήγηση του τακτικού προϋπολογισμού του κράτους, το ποσοστό από τις εισπράξεις των καζίνων, τις χορηγίες και τα έσοδα από τις παραστάσεις και τις παραχωρήσεις των χώρων της. Ο φετινός προϋπολογισμός ανήλθε στα 3,6 εκατομμύρια ευρώ, ενώ, στα έσοδά του περιλαμβάνονται και χορηγίες για εκδηλώσεις.

Ο κ. Πεπόνης ανέθεσε τον διαχειριστικό έλεγχο του Φεστιβάλ στη Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικού Έλεγχου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε