Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Οκτώ ώρες διαπραγματεύσεων κατέληξαν σε αδιέξοδο – Απεργεί σήμερα η ΟΜΕ-ΟΤΕ, προσανατολίζεται σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

Οκτώ ώρες διαπραγματεύσεων κατέληξαν σε αδιέξοδο – Απεργεί σήμερα η ΟΜΕ-ΟΤΕ, προσανατολίζεται σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

Σε ναυάγιο οδηγήθηκαν οι σκληρές διαπραγματεύσεις για την ανάκληση των 120 απολύσεων που έχει ανακοινώσει η Cosmote.

Οκτώ ώρες διάρκεια είχε η συνάντηση χθες της διοίκησης της εταιρίας και των εργαζομένων, με τη μεσολάβηση του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Β. Κεγκέρογλου,

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι δύο πλευρές αποδέχονταν κατ’ αρχήν την πρόταση του υπουργείου για εφαρμογή της διαδικασίας εθελουσίας εξόδου όμως, η διοίκηση της Cosmote δεν δεχόταν να δεσμευτεί ότι κατά την διαδικασία αυτή δεν θα γίνουν απολύσεις μέχρι το τέλος του έτους και δεν θα καταργηθούν θέσεις εργασίας, όπως ζητούσαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων.

«Στα πλαίσια της διαμεσολάβησης καταβάλλαμε κάθε προσπάθεια ώστε να υπάρξει συμφωνία και οι εργαζόμενοι να μην βρεθούν στο δρόμο», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο υφυπουργός Εργασίας.

«Ζητήσαμε, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι δεν τηρήθηκαν οι διαδικασίες του ΠΔ 240 (για τις ομαδικές απολύσεις και τη διαμεσολάβηση), να διαμορφωθούν οι συνθήκες για την εφαρμογή προγράμματος εθελουσίας εξόδου και η μείωση του προσωπικού να αφορά μόνο τους εργαζόμενους που θα αποδεχθούν την ένταξή τους αυτή.

Για τους υπολοίπους να συνεχιστεί ο διάλογος στα πλαίσια του ΠΔ 240 προς όφελος του συμφέροντος τόσο της εταιρίας όσο και των εργαζομένων. Παρά την πολύωρη προσπάθεια και για λόγους που δεν μπορώ να κατανοήσω η πρόταση δεν έγινε αποδεκτή από καμιά πλευρά». Καταλήγοντας ο κ. Κεγκέρογλου απηύθυνε δημόσια έκκληση και στα δύο μέρη να επανεξετάσουν του διαμεσολαβητική πρόταση ώστε να αποτραπούν οι απολύσεις.

Ο πρόεδρος της ΟΜΕ-ΟΤΕ, Παναγιώτης Κούτρας καταλόγισε στη διοίκηση της Cosmote την ευθύνη για το αδιέξοδο. «Είμαστε σε θέση μάχης», είπε και κάλεσε τους εργαζόμενους να μετέχουν μαζικά στην σημερινη απεργία, ενώ προανήγγειλε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων την ερχόμενη εβδομάδα οι οποίες θα αποφασιστούν στη συνεδρίαση της διοίκησης της ΟΜΕ-ΟΤΕ την επόμενη Τρίτη.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των εργαζομένων της Cosmote, Βασίλης Κατσαρός κάλεσε τους εργαζόμενους να συνεχίσουν τον αγώνα για την ανάκληση των απολύσεων, ενώ από την πλευρά του ο Γ. Καρούζος, νομικός σύμβουλος των εργαζομένων, δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι θα στραφούν κατά της εταιρίας για παραβιάσεις της εργατική νομοθεσίας.

Οι εκπρόσωποι της διοίκησης της COSMOTE δεν έκαναν δηλώσεις και αναμένεται αργότερα ανακοίνωση της εταιρίας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε