Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Ολες οι ρυθμίσεις για τους συμβασιούχους

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
, ΦΩΤΟ EUROKINISSI

 

Μικρή ανάσα στους συμβασιούχους δίνει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών….

 

Παράταση των συμβάσεων μέχρι το τέλος Απριλίου του 2010 δίνει το νομοσχέδιο σε όσες υπηρεσίες ένας στους δύο υπαλλήλους εργάζεται με σύμβαση έργου. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα παράτασης των συμβάσεων μέχρι ένα χρόνο για οργανισμούς του Δημοσίου και δύο χρόνων για τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης , για να επανεξετάσουν τις λειτουργικές τους ανάγκες και να γίνει πλήρης καταγραφή του προσωπικού.
 
Σημείο μηδέν το 2010. Μέσα στην χρονιά που έρχεται θα προκηρυχθούν οι θέσεις πάγιων και διαρκών αναγκών στο δημόσιο με τακτικό προσωπικό και θα εκδοθούν υπουργικές αποφάσεις για τις θέσεις εποχικού προσωπικού. Έτσι θα πρέπει όλες οι υπηρεσίες να καταγράψουν τι ανάγκες έχουν και να αποφευχθούν όπως τονίζουν από το υπουργείο περιττές προσλήψεις.
 
Το θέμα θα συζητηθεί σήμερα και στο υπουργικό συμβούλιο στις 11:30 ενώ στις 14:00 ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης θα δώσει συνέντευξη τύπου εξηγώντας αναλυτικά το νομοσχέδιο.
 
Το νομοσχέδιο ορίζει επίσης το ΑΣΕΠ ως ασφαλιστικής δικλίδα της αξιοκρατίας, όπως γράφει χαρακτηριστικά, για όλες τις προσλήψεις σε όλους τους φορείς του Δημοσίου. Επίσης θα ελέγχει και τις ενστάσεις που θα υποβάλλονται από τις διάφορες υπηρεσίες.
Ποιες είναι όμως οι καινοτομίας του νέου συστήματος προσλήψεων:
 
  • Καταργείται η πριμοδότηση της μοριοδότησης του 50% για συμβασιούχους που συμπληρώνουν 24 μήνες προϋπηρεσίας. Η κατάργηση αφορά και τα ΚΕΠ.
  • Καταργείται η προφορική συνέντευξη με εξαίρεση την επιλογή επιστημονικού προσωπικού σε θέσεις που σχετίζονται με την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής. Η συνέντευξη θα γίνεται από τον ΑΣΕΠ.
  • Ισορροπείτε η μοριοδότηση των υποψηφίων με προσόντα και επιστημονικούς τίτλους και εκείνων που απέκτησαν πολύτιμη εμπειρία στον δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα.
  • Καταργείται το κριτήριο της Ηλικίας
  • Το 50% των θέσεων καλύπτεται από νέα άτομα που δεν διαθέτουν εμπειρία.
  • Το τεστ δεξιοτήτων του ΑΣΕΟΠ ισχύει για 10 χρόνια
  • Αυξάνεται από 100 σε 110 ο συντελεστής βαρύτητας του τίτλου σπουδών
  • Η εμπειρία μετράει επτά μονάδες για κάθε μήνα σε σύνολο 60 μηνών
 
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε