Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

ΟΛΜΕ: Μαθητές κινδυνεύουν με αποκλεισμό από τις εξετάσεις – 1.600 τα κενά εκπαιδευτικών

ΟΛΜΕ: Μαθητές κινδυνεύουν με αποκλεισμό από τις εξετάσεις – 1.600 τα κενά εκπαιδευτικών

Τον κίνδυνο να αποκλειστούν μαθητές από τις εξετάσεις επισήμανε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ καθώς, όπως είπε, η πολιτεία αρνείται να καλύψει τα κενά ακόμη και σε βασικά μαθήματα.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί στην Ελλάδα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης της ΟΛΜΕ, με το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας με αντιπροσωπεία της μεγαλύτερης Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών της Γερμανίας, της GEW.

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Νίκος Παπαχρήστος, ανέδειξε ως σοβαρότερα προβλήματα τον υποσιτισμό μαθητών, την ενίσχυση της διαρροής κατά την υποχρεωτική εκπαίδευση και τα κενά που εξακολουθούν να υπάρχουν, όπως είπε, ακόμη και στο μέσο της σχολικής περιόδου.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, εξακολουθούν να υπάρχουν 1.600 κενά εκπαιδευτικών και για πρώτη φορά, όπως είπε ανέφερε, παρατηρείται το φαινόμενο να κινδυνεύουν μαθητές να αποκλειστούν από τις εξετάσεις, λόγω της άρνησης της πολιτείας να καλύψει τα κενά ακόμα και σε βασικά μαθήματα.

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι εκπαιδευτικοί, ιδίως οι νεοδιόριστοι, που, όπως είπε ο κ. Παπαχρήστος, υποχρεώνονται συχνά με μισθό 900 ευρώ να μετοικήσουν κάτω από δύσκολες συνθήκες στον τόπο διορισμού τους.

Διαβάστε

Τρίωρη στάση των καθηγητών για συμπαράσταση στους απεργούς των ΜΜΜ

ΟΛΜΕ: 2.000 τα εκπαιδευτικά κενά, 4 μήνες μετά την έναρξη του σχολικού έτους

Συγκέντρωση καθηγητών στο Υπουργείο Παιδείας

Τρίωρη στάση εργασίας αύριο από τους καθηγητές

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε