Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Όλοι πλην ΚΚΕ συμφωνούν στη μείωση προεκλογικών δαπανών

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Σχεδόν καθολική ήταν η στήριξη των κομμάτων στο…

νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών γιά τον έλεγχο των εκλογικών δαπανών στις ερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

“Παραφωνία” το ΚΚΕ που αντέδρασε έντονα στη διάταξη που ορίζει ότι δεν θα επιχορηγούνται συνδυασμοί υποψηφίων μέσω κουπονιών, αλλά μόνον μέσω τραπεζικών λογαριασμών. Μάλιστα ο εκπρόσωπος του κόμματος είπε προς τον κ. Ραγκούση: “εμείς δεν θα εφαρμόσουμε το νόμο και αν θέλετε βάλτε μας φυλακή” !

Κριτική υπήρξε και σε επιμέρους διατάξεις. Η Ν.Δ. με τον Θ. Νάκο ζήτησε την επαναφορά του 42% για την ανάδειξη τοπικών αρχόντων, ενώ ο Π. Παυλόπουλος τάχθηκε εναντίον της ρύθμισης που θέτει περιορισμούς στις τηλεοπτικές εμφανίσεις των επικεφαλής συνδυασμών. Αντίστοιχες επιφυλάξεις για τις εμφανίσεις διατύπωσε και ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Μ. Βορίδης κάνοντας λόγο για «πατερναλιστική διάταξη», ενώ από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ο Β. Μουλόπουλος επισήμανε ότι οι προωθούμενες διατάξεις επιχειρούν να αποτρέψουν την οικονομική συναλλαγή μεταξύ υποψηφίων και Μέσων Ενημέρωσης.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Γ. Ραγκούσης, δεσμεύτηκε πάντως ότι θα λάβει υπόψη του τις παρατηρήσεις ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα ότι το πλαίσιο του νόμου θα εφαρμοστεί με αυστηρότητα στις εκλογές του Νοεμβρίου με γνώμονα την εμπέδωση της διαφάνειας.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε