Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

“Ολοκληρωμένη συμφωνία για το κλίμα”

Ο πρόεδρος της Τσεχίας με τον Κάρολο Παπούλια ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ο πρόεδρος της Τσεχίας με τον Κάρολο Παπούλια ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Αυτό υπογράμμισε σε ομιλία του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας στην διάρκεια της επίσκεψης του στην Τσεχία.

Στο δείπνο που παρατέθηκε προς τιμήν του στη Τσεχία ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας μίλησε ιδιαίτερα για την συνδιάσκεψη της Κοπεγχάγης που ξεκινάει σε λίγες μέρες. 

“Επιδιώκουμε, δηλαδή, μια ολοκληρωμένη συμφωνία, που θα είναι και νομικά δεσμευτική. Οφείλουμε όλοι μας, αλλά κυρίως η Ευρωπαϊκή Ένωση να ανταποκριθούμε με αποφασιστικότητα στην πρόκληση ενός οξύτατου διεθνούς προβλήματος, όπως είναι η κλιματική αλλαγή”. 

Ο Κάρολος Παπούλιας στην ομιλία του προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας της Τσεχίας, Βάτσλαβ Κλάους αναφέρθηκε στο μουσείο της Ακρόπολης και τα γλυπτά που βρίσκονται στη Βρετανία. “Τα κενά στις μετώπες είναι ανοικτές πληγές στο σώμα του μοναδικού αυτού μνημείου. Το Βρετανικό Μουσείο, οφείλει να εγκαταλείψει την μέχρι τώρα εγωϊστική στάση του” είπε χαρακτηριστικά. 

Στη συνέχεια ο πρόεδρος τη Δημοκρατίας μίλησε για τις ελληνο-τουρκικές σχέσεις και την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας που αρνείται να ανοίξει τα λιμάνια της στην Κυπριακή Δημοκρατία. “Δεν μπορεί η Τουρκία να διεκδικεί για τον εαυτό της μια προνομιακή ενταξιακή διαδικασία, που δεν έχει ισχύσει για καμία άλλη χώρα”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε