Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Ολοκληρώθηκε η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα – Μόλις μισή ώρα κράτησε η “παράσταση” της κυβέρνησης!

– Ξύλο και δακρυγόνα στην Πάτρα – Μικρή ένταση στην Ερμού στην Αθήνα
– Επεισόδια στο Ηράκλειο και στα Χανία με μια γυναικά να πηγαίνει στο νοσοκομείο
– Πολίτες φώναζαν προδότες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στους πολιτικούς
– Τι ρώτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον Αρχηγό ΓΕΝ
– Κλειστοί ακόμη οι σταθμοί μετρό σε Σύνταγμα, Ακρόπολη και Ευαγγελισμό
– Συνεχής ενημέρωση απο το Newsit με ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Ούτε μισή ώρα δεν κράτησε η…πριβέ παρέλαση “παράσταση’ που αποφάσισε να κάνει φέτος η κυβέρνηση.

Οι πολίτες ελάχιστοι. Γυρισάν την πλάτη στα πρωτοφανή μέτρα που πήρε η αστυνομία και έτσι αποφάσισαν απλά να μην κατέβουν καν στο κέντρο. Δείτε εδώ την σχετική είδηση

Στην παρέλαση πήραν μέρος μόνο πεζοπόρα τμήματα ενώ απόντες ήταν για πρώτη φορά οι ανάπηροι και τα θύματα πολέμου. Όπως άλλωστε είχαν ανακοινώση τις προηγούμενες μέρες οι ανάπηροι και τα θύματα πολέμου δεν θα πήγαιναν στην παρέλαση αντιδρώντας έτσι στα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση.

Μόλις ολοκληρώθηκε η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτες, πολίτες που κατάφεραν να φτάσουν στο Σύνταγμα φώναζαν προδότες προδότες προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και στους υπόλοιπους πολιτικούς που ήταν εκεί.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της παρέλασης ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος είπε ότι οι θυσίες των ηρώων μας δείχνουν τον δρόμο με τον οποίο μπορούμε σήμερα να βγούμε από την κρίση.

Την ανάγκη για σύμπνοια και ενότητα, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, σε δηλώσεις του μετά τη στρατιωτική παρέλαση. “Θα συνεχίζουμε αυτόν τον αγώνα και στο τέλος θα είμαστε νικητές. Η Ελλάδα δεν αξίζει αυτής της ευρωπαϊκής συμπεριφοράς. Είμαι βέβαιος ότι θα νικήσουμε”, τόνισε χαρακτηριστικά.

    Αναφερόμενος στην επανάσταση του ΄21 επισήμανε ότι και τότε “ο ελληνικός λαός με σύμπνοια και ομόνοια, με απόφαση και θάρρος αποφάσισαν αν αποτινάξουν τον οθωμανικό ζυγό, δίνοντας στους έλληνες ελευθερία και εθνική αξιοπρέπεια” και υπογράμμισε ότι και “σήμερα ο ελληνικός λαός δίνει μια σκληρή μάχη. Τότε κανείς από την πολιτισμένη Ευρώπη δεν μπορούσε να φανταστεί ότι αυτοί οι ξυπόλυτοι ‘Ελληνες θα μπορούσαν να πετύχουν το θαύμα.

    Είναι οι στιγμή να θυμηθούμε τους φιλέλληνες, που εμπνευσμένοι από τον διαφωτισμό κατέβηκαν να βοηθήσουν τον Ελληνισμό. Σημερα η κραυγή, σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες “είμαστε όλοι ‘Ελληνες” σημαίνει ότι πολλοί αποδέχονται ότι ο αγώνας μας είναι σκληρός, είπε ο κ. Παπούλιας

    “Οπως τότε, και τώρα θα πετύχουμε. Με ομόνοια και σύμπνοια θα τα καταφέρουμε. Είμαι βέβαιος ότι θα πετύχουμε”, υπογράμμισε.

Όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του δέχθηκε μια ερώτηση από δημοσιογράφο που τον έφερε σε αμηχανία. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας πριν πάρει την θέση του στην εξέδρα των επισήμων είχε ενα μικρό τετ α τετ με τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων και σταμάτησε στον αρχηγό ΓΕΝ για να τον ρωτήσει κάτι. Δείτε την σχετική είδηση εδώ.

Λίγο μετά την έναρξη της παρέλασης μια μικρή ομάδα από 30 άτομα κυρίως ηλικιωμένοι και παιδιά βγήκε από την οδό Ερμού και προσπάθησε να φτάσει στην πλατεία Συντάγματος όμως απωθήθηκε από μία διμοιρία των ΜΑΤ.

Στην γωνία Πανεπιστημίου και Βουκουρεστίου μια ένθερμη ομάδα των λιγοστών πολιτών γιούχαρε το άγημα της αστυνομίας.

Στην Πάτρα όμως είχαμε επεισόδια όταν γύρω στις 11:50 ομάδα φοιτητών προσπάθησε να φτάσει στην εξέδρα των επισήμων, που δεν υπάρχαν υπουργοί ή βουλευτές. Τότε τα ΜΑΤ τους απώθησαν κάνοντας χρήση χημικών και δακρυγόνων χωρίς όμως να υπολογίσουν ότι εκεί υπήρχαν καφετέριες όπου κάθονταν γονείς με παιδιά και έπιναν τον καφέ τους. ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ

Σοβαρά επεισόδια όμως είχαμε και στο Ηράκλειο της Κρήτης όπου τελικά η παρέλαση δεν έγινε ποτέ. ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ.

Παρέλαση χημικών και μία γυναίκα στο νοσοκομείο είχαμε στα Χανιά.

Με εντολή της αστυνομίας κλειστοί από στις 8 το πρωί είναι οι σταθμοί του Μετρό στην Ακρόπολη, το Σύνταγμα και τον Ευαγγελισμό .

Απο πολύ νωρίς το πρωί έχει αποκλειστεί κάθε πρόσβαση στο κέντρο.

Κλούβες στο ύψος του Ζαππείου

Η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό και έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας με περισσότερους από 4.000 αστυνομικούς να βρίσκονται επί ποδός και μάλιστα να κάνουν προληπτικούς ελέγχους, αλλά και προσαγωγές σε όσους θεωρούνται ύποπτοι.

Μάλιστα, εκτός από τους εισαγγελείς που θα βρίσκονται σε όλα τα σημεία, υπάρχει η εντολή να συλλαμβάνεται άμεσα οποισδήποτε επιχειρήσει να μπει στο δρόμο της Λεωφόρου Αμαλίας και να κινηθεί προς την εξέδρα των επισήμων. Το ίδιο θα συμβαίνει και για όποιον προσπαθήσει να παρενοχλήσει τα άτομα που θα μετέχουν στην παρέλαση.

Επιπλέον υπάρχει ειδικό σχέδιο προστασίας και διαφυγής των επισήμων σε περίπτωση που υπάρξουν επεισόδια.

Για αυτό το λόγο απέναντι από την εξέδρα με τους επίσημους θα βρίσκονται μόνο όσοι έχουν προσκλήσεις από το ΓΕΕΘΑ και φυσικά μόνο διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι για λόγους ασφαλείας. Κάτι που έγινε και στην μαθητική παρέλαση. Πολίτες κοντά στην εξέδρα και απένατι δεν θα υπάρχουν, ενώ απαγορεύεται η παραμονή και η διέλευσή τους σε όλη τη λεωφόρο Αμαλίας.

Σε όλο το μήκος της παρέλασης θα υπάρχουν αστυνομικοί και εκατοντάδες κάγκελα με τους πολίτες να απαγορεύεται να τα περάσουν, με την εντολή στους αστυνομικούς να είναι σαφής, να συνεχιστεί δηλαδή με κάθε τρόπο η παρέλαση και να προστατευθούν οι επίσημοι. Κοινώς η εντολή θα είναι μηδενική ανοχή και έχει δοθεί το πράσινο φως για χρήση δακρυγόνων και κλομπ.

Ολες οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Α) Από 06.00΄ ώρα έως πέρατος της Δοξολογίας στον Ι.Ν. Διον. Αρεοπαγίτου:
1. Σκουφά, στο τμήμα της από την οδό Σίνα έως την Πλ. Φιλικής Εταιρείας και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
2. Λυκαβηττού, σε όλο το μήκος της.
3. Δημοκρίτου, στο τμήμα της από την οδό Σκουφά έως την οδό Σόλωνος.
4. Σόλωνος, στο τμήμα της από την οδό Κανάρη έως την οδό Σίνα και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
5. Ομήρου, στο τμήμα της από την οδό Σκουφά έως την οδό Ακαδημίας.
6. Σέκερη, σε όλο το μήκος της.
7. Κουμπάρη, σε όλο το μήκος της.

Β) Από 06.30΄ώρα έως πέρατος της Στρατιωτικής Παρέλασης:
1. Λ. Β. Όλγας, σε όλο το μήκος της.
2. Λ. Β. Σοφίας, στο τμήμα της από τη Λ. Βασ. Αμαλίας έως Λ. Βασ. Κωνσταντίνου.
3. Ηρ. Αττικού, σε όλο το μήκος της.
4. Β. Γεωργίου Β΄, σε όλο το μήκος της.
5. Β. Γεωργίου Α΄, σε όλο το μήκος της.
6. Λ. Β. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της.
7. Πανεπιστημίου, σε όλο το μήκος της.
8. Όθωνος, σε όλο το μήκος της.
9. Πλατεία Ομονοίας.
10. Πειραιώς, στο τμήμα της από την Πλ. Ομονοίας έως την Ιερά Οδό.
11. Αθηνάς, σε όλο το μήκος της.
12. Αγ. Κωνσταντίνου, σε όλο το μήκος της.
13. Πλατεία Καραϊσκάκη.
14. Καρόλου, σε όλο το μήκος της.
15. Μάρνη, στο τμήμα της από την Πλ. Βάθη έως την οδό Καρόλου.
16. Πατησίων, στο τμήμα της από την οδό Πανεπιστημίου έως τη Λ. Αλεξάνδρας.
17. Θ. Δηλιγιάννη, στο τμήμα της από την Πλ. Καραϊσκάκη έως την οδό Ι. Μεταξά.
18. Αχιλλέως, στο τμήμα της από την Πλ. Καραϊσκάκη έως την οδό Θερμοπυλών.
19. Πλατεία Συντάγματος.
20. Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της.
21. Σταδίου, σε όλο το μήκος της .
22. Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αθ. Διάκου και Δ. Αρεοπαγίτου.
23. Ακαδημίας, σε όλο το μήκος της.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ

Διαβάστε

Αποκλεισμένο το κέντρο της Αθήνας για δεύτερη ημέρα – Στο αυτόφωρο όποιος τολμήσει να διακόψει την παρέλαση

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε