Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση φοιτητών έξω από την Βουλή

Τα οικονομικά μέτρα και οι αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση βγάζουν ξανά στους δρόμους μαθητές και φοιτητές.

  Από το πρωί σύλλογοι φοιτητών του Ε.Μ.Πολυτεχνείου προχωρούν σε γενικές συνελεύσεις με στόχο τις καταλήψεις των σχολών με κυλιόμενες, όπως λένε, αποφάσεις καταλήψεων. Ήδη από σήμερα και μέχρι 17 Νοεμβρίου αποφάσισε κατάληψη το τμήμα Χημικών του Πολυτεχνείου.

Παράλληλα και ο Σύλλογος διδασκόντων του Ιδρύματος αποφάσισε την κήρυξη προειδοποιητικής απεργίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση.

Επίσης απεργούν και οι πανεπιστημιακοί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
Στο επίκεντρο των συζητήσεων στα Πανεπιστήμια βρίσκονται οι προτάσεις του υπουργείου, καθώς τα ιδρύματα έχουν αρχίσει τον παράλληλο διάλογο για τις αλλαγές μέσω του διαδικτύου, προκειμένου να καταρτίσουν το πλαίσιο των προτάσεων τους που θα παρουσιαστούν στη σύνοδο των πρυτάνεων στις 9 Δεκεμβρίου.

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου εγκαινίασε χθες την δική του ιστοσελίδα , και σ΄ αυτήν καταγράφονται οι προτάσεις όλων των φορέων του ιδρύματος διότι, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωσή του είναι αναγκαία η μεταρρύθμιση όμως οι προτάσεις του υπουργείου παραβιάζουν την συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή της πλήρους αυτοδιοίκησης των ιδρυμάτων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε