Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη για την Ιερισσό και τα μεταλλεία – Στον εισαγγελέα οι 4 συλληφθέντες

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη για την Ιερισσό και τα μεταλλεία – Στον εισαγγελέα οι 4 συλληφθέντες

Στον Πολύγυρο έχει μεταφερθεί το ενδιαφέρον των Κατοίκων της Ιερισσού καθώς εκεί έχουν μεταφερθεί τα 4 άτομα που συνελήφθησαν χθες στο χωριό καθώς είχαν στην κατοχή τους κυνηγετικά όπλα χωρίς άδεια, ενώ στα δικαστήρια εκδικάζεται σήμερα και η υπόθεση των κατηγορουμένων για τα επεισόδια πριν μερικούς μήνες και πάλι με αφορμή τα μεταλλεία χρυσού.

Σύμφωνα με τους κατοίκους οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 44χρονο Β.Μ., τον 43χρονο Β.Δ., τον 44χρονο Λ.Μ. και τον 23χρονο Γ. Κ. Όπως ισχυρίζονται είναι η δεύτερη φορά που οι συγκεκριμένοι άνθρωποι μπαίνουν στο στόχαστρο της αστυνομίας μετά την επίθεση στο εργοτάξιο της εταιρείας χρυσού στις Σκουριές.

Οι κάτοικοι λένε μάλιστα ότι οι κατηγορίες σε βάρος τους δεν στηρίζονται πουθενά καθώς τα βεγγαλικά που βρέθηκαν στο σπίτι του 23χρονου προέρχονται από τον πατέρα του που είναι ψαράς, ενώ τα δύο κυνηγετικά όπλα στην κατοχή του 44χρονου είναι κειμίλια κληρονομιά από τον πατέρα του.

Παράλληλα ολοκληρώθηκε η σύσκεψη που συγκάλεσε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκη. Στη συνάντηση μετείχαν επιτροπές κατοίκων, ο αστυνομικός διευθυντής Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και νομικός εκπρόσωπος της εταιρείας χρυσού.

Η σύσκεψη έγινε σε μια προσπάθεια να χαμηλώσουν οι τόνοι απ’ όλες τις πλευρές και να αποφευχθούν γεγονότα όπως τα χθεσινά στην Ιερισσό, όπου σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια μεταξύ κατοίκων και ανδρών των ΜΑΤ.

Σε δύο περιπτώσεις τα ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών, το πρωί όταν οι κάτοικοι έστησαν οδοφράγματα εμποδίζοντας την είσοδο αστυνομικών στο χωριό και το απόγευμα κατά τη διάρκεια έρευνας σε σπίτι του χωριού.

Οι καταγγελίες των κατοίκων ότι τα ΜΑΤ έριξαν δακρυγόνα ακόμη και μέσα στο σχολείο του χωρ8ιού με αποτέλεσμα να λιποθυμήσουν μαθητές και ενήλικες ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων παρά το γεγονός ότι διαψεύδονται από την αστυνομία.

Διαβάστε επίσης:
Ματαιώνεται η σύσκεψη που κάλεσε ο εισαγγελέας για την Ιερισσό – Τέσσερις συλλήψεις έκανε η αστυνομία

Νύχτα τρόμου στην Ιερισσό – “Έπνιξαν” ένα χωριό στα χημικά! – Συγκλονιστικό βίντεο!

Επεισόδια στην Ιερισσό Χαλκιδικής – Οι κάτοικοι δεν αποχωρούν – Δακρυγόνα και οδοφράγματα για τα μεταλλεία στις Σκουριές

Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στην σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

”Πόλεμος” στις Σκουριές Χαλκιδικής – Δακρυγόνα σε σχολείο και πετροπόλεμος γύρω από αστυνομικό τμήμα – Προσαγωγές και συλλήψεις

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε