Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Ομαλή η κατάσταση στο αεροδρόμιο – Κάνουν πίσω οι ελεγκτές

EUROKINISSI
Εξομάλυνση της κατάστασης στα αεροδρόμια της χώρας αναμένεται από σήμερα όπως δήλωσαν οι ίδιοι οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.
 

Από το πρωί παρατηρούνται μόνο ελάχιστες καθυστερήσεις που δεν ξεπερνούν τα 20 λεπτά κάτι που θεωρείται απόλυτα φυσιολογικό.
 
Οι ελεγκτές ανέστειλαν την απεργία που είχαν κηρύξει για το Σάββατο μετά τη συνάντησή τους με τον υφυπουργό Μεταφορών Νίκο Σηφουνάκη και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου.
 
Έτσι με την σειρά του ο διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Υπηρεσίας ανέστειλε την απόφαση του για άρση των καλοκαιρινών τους αδειών.
 
Το επόμενο ραντεβού της ηγεσίας του υπουργείου με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας έχει ορισθεί για σήμερα το μεσημέρι.
 
Τις επόμενες ημέρες θα δοθεί για διαβούλευση σχέδιο νόμου για την αναδιοργάνωση της ΥΠΑ το οποίο θα προβλέπει τη δυνατότητα αξιοποίησης των 34 περιφερειακών αεροδρομίων από ιδιώτες με συμβάσεις παραχώρησης. Για το λόγο αυτό τα υπουργεία Μεταφορών και Οικονομικών προχωρούν σε πρόσληψη συμβούλου.
 
Το σχέδιο νόμου προβλέπει ότι μόνο 180 χειριστές και μηχανικοί της παλιάς Ολυμπιακής και 255 διοικητικοί υπάλληλοι θα μεταταχθούν στην ΥΠΑ, από τους συνολικά 742. Οι υπόλοιποι θα μεταταχθούν στο υπουργείο Άμυνας είτε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Χθες για δεύτερη μέρα επικράτησε χάος στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και στο αεροδρόμιο Μακεδονία με περισσότερες από 150 πτήσεις να έχουν καθυστερήσεις που ορισμένες φορές ξεπερνούσε τις 4 ώρες.

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε