Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Όμηροι κυβέρνησης και ταξιτζήδων πολίτες και τουρίστες – Νέα μπλόκα «μαχαιριά» στον τουρισμό

ΩΡΑ 12:10 Τα ταξί στα διόδια της Κορίνθου

– Άνοιξαν τα Τέμπη, ήταν κλειστά από τις 12:30
– Εκατοντάδες ταξί στα διόδια Αφιδνών, ελεύθερα η διέλευση των οχημάτων
– Αποκλεισμένο το αεροδρόμιο “Ν.Καζαντζάκης”
– Κατάληψη και εφοριών στην Πάτρα
– Στις 19:00 νέα συνέλευση του ΣΑΤΑ για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ανυποχώρητοι εμφανίζονται οι ιδιοκτήτες ταξί, συνεχίζοντας την απεργία διαρκείας κατά της απόφασης Ραγκούση για απελευθέρωση του επαγγέλματος. Μάλιστα τα πράγματα έχουν φτάσει στο σημείο συνδικαλιστές να λενε δημοσίως οτι “δεν αποκλείεται να έχουμε νεκρούς!”

Μιλώντας στο Newsit ο γραμματέας διεθνών σχέσεων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών, Λευτέρης Πετράκης είπε οτι κοινή πεποίθηση όλων των ταξιτζήδων του Ηρακλείου είναι οτι μπορεί να χαθούν ακόμα και ανθρώπινες ζωές.

Η χώρα, οι πολίτες, οι τουρίστες βρίσκονται στο έλεος των ιδιοκτητών και των οδηγών ταξί που κλείνουν δρόμους, λιμάνια, αεροδρόμια.

Λίγο πριν τις 11.30 απέκλεισαν κεντρικούς κόμβους, στις τρείς εξόδους της Θεσσαλονίκης, αλλά από τις 13:30 η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.
Από τις 11:20 ταξί της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής έκλεισαν την Ε. Ο. Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών στο ύψος της Καρδίας, την εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Λαγκαδά, στο Δερβένι και την εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Αθηνών, στον κόμβο Λαχαναγοράς.

Για όσο διήρκησε ο αποκλεισμός, η κίνηση γινόταν μέσω παρακαμπτηρίων. Στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν 1.500 ταξί της Θεσσαλονίκης και περίπου 150 (το σύνολο) της Χαλκιδικής.

Απο τις 12:30 έκλεισαν και τα Τέμπη, με την Ελλάδα να κόβεται για δεύτερη μέρα τα δυο! Τρεις ώρες μετά, οι οδηγοί ταξί αποχώρησαν και μετέβησαν στα διόδια Πυργετού και Μακρυχωρίου, όπου σήκωσαν τις μπάρες και επιτρέπουν την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων.
Πάνω από 150 ταξί παρατάχθηκαν επί τρεις ώρες στην κοιλάδα και η κυκλοφορία από το ύψος της Γυρτώνης διεξάγονταν από παρακαμπτήριους.

Λίγο πριν τις 12:00 οι ταξιτζήδες έφτασαν στα διόδια της Κορίνθου πήγαν προς τον Ισθμό και επέστρεψαν ξανά στα διόδια! Περίπου 2.000 ταξί συγκεντρώθηκαν εκεί, όπου έμειναν μέχρι λίγο πριν τις 14:00 όταν και ξεκίνησε η επιστροφή τους στην Αθήνα.
Στις 19:00 έχει αποφασιστεί να συγκεντρωθούν εκ νέου στα γραφεία του ΣΑΤΑ για να αποφασίσουν πως θα κινηθούν την Παρασκευή.
Ώρα 12:10 Το μπλόκο στα διόδια της Κορίνθου

Ταξί και από την Κόρινθο στα διόδια του Ισθμού ΦΩΤΟ NEWSIT
Νωρίτερα για αρκετή ώρα έμειναν στα διόδια της Ελευσίνας όπου σήκωσαν τις μπάρες για να περνούν τα ΙΧ ελεύθερα.
Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στα διόδια των Αφιδνών, ενώ ανοιχτά είναι και τα διόδια του Σχηματαρίου από ιδιοκτήτες ταξί της Αττικής και των συναδέλφων τους από την Εύβοια.
ΦΩΤΟ NEWSIT

ΩΡΑ 11.10 Περνούν την Κακιά Σκάλα
Βάσει της εντολής που έχει δώσει η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένης Ράικου, οι άνδρες της Τροχαίας έχουν ήδη σχηματίσει 10 δικογραφίες εις βάρος οδηγών ταξί για παρακώλυση συγκοινωνιών, εξαιτίας των αποκλεισμών της Αττικής Οδού, διοδίων και δρόμων της Αθήνας.

ΩΡΑ 09.40 Στο ύψος του Ασπροπύργου

Αποκλεισμένο και στο αεροδρόμιο Καζαντζάκης του Ηρακλείου από αυτοκινητιστές Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Αγίου Νικολάου με την εικόνα των ταλαίπωρων ταξιδιωτών να επαναλαμβάνεται.
Μπλόκο στήθηκε και στο λιμάνι με αποτέλεσμα οι επιβάτες 2 κρουαζιερόπλοιων να αναγκαστούν να περπατήσουν 500 μέτρα αφού οι απεργοί εμπόδισαν να φορτώσουν τα τουριστικά λεωφορεία!

Προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου έχει θέσει στην διάθεση των επιβατών των δύο πλοίων ειδικά λεωφορεία για να τους μεταφέρουν έξω από το λιμάνι ενώ αρκετοί ειναι ήδη οι ξένοι επισκέπτες που έχουν ξεκινήσει (με τα πόδια) την περιήγηση τους στην πόλη του Ηρακλείου.

Καταδρομική επίθεση έγινε την Τετάρτη σε τουριστικό λεωφορείο με γάλλους τουρίστες στην Ηρακλείου – Ρεθυμνου. Επιτέθηκαν με πέτρες κατατρομοκρατώντας τους επιβάτες. (διαβάστε την είδηση)

Στη Ρόδο, οι οδηγοί ταξί απέκλεισαν το αεροδρόμιο «Διαγόρας», με αποτέλεσμα η κίνηση των επιβατών γίνεται έστω και μετ’ εμποδίων. Οι ταξιτζήδες πραγματοποίησαν, νωρίτερα , μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους του νησιού, με αποτέλεσμα να προκληθούν έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα. Και όλα αυτά παρά την έκκληση των τουριστικών παραγόντων στους ιδιοκτήτες ταξί να προστατεύσουν τον τουρισμό.

Στην Πάτρα, οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν καταλάβει τα διόδια του Ρίου, σηκώνοντας τις μπάρες, ενώ το ίδιο έχουν κάνει και με τα διόδια της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου.
Προχώρησαν όμως και σε άλλου είδους κινητοποιήσεις: έκαναν κατάληψη σε δυο εφορίες της πόλης, καθώς και στα γραφεία του ΟΑΕΕ, όπου επιτρέπουν μόνο τις επείγουσες συναλλαγές των πολιτών!

Οι ιδιοκτήτες ταξί της Ηλείας απέκλεισαν για περίπου δύο ώρες την διεύθυνση συγκοινωνιών και στην συνέχεια συγκεντρωθήκαν στον παράλληλο δρόμο της εθνικής οδού Πύργου-Πατρών, κοντά στην πόλη του Πύργου.

Τα εκδοτήρια του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Ολυμπίας έχουν καταλάβει και σήμερα οι ταξιτζήδες και αφήνουν του τουρίστες να περνούν ελεύθερα.

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι ταξιτζήδες της Κέρκυρας, ο οποίοι από τις 8 το πρωί έχουν αποκλείσει το τμήμα του λιμανιού, όπου δένουν τα κρουαζιερόπλοια, με αποτέλεσμα οι τουρίστες να κατεβαίνουν με τα πόδια μέχρι την έξοδο, προκειμένου να επιβιβαστούν στα λεωφορεία για να επισκεφθούν το νησί. Όπως είπε ο πρόεδρος του σωματείου, αύριο θα αποκλείσουν το λιμάνι και το αεροδρόμιο.

Σε κατάληψη της Εφορίας, του ΟΑΕΕ και του ΟΑΕΔ προχώρησαν απο το πρωί οι οδηγοί των ταξί της Σάμου, ο οποίοι συνεχίζουν καθημερινά τις κινητοποιήσεις τους αλλά και τις καταλήψεις σε διάφορα δημόσια κτίρια.

Ιδιοκτήτες ταξί της Μεσσηνίας έχουν παραταχθεί στην είσοδο του αεροδρομίου Καλαμάτας και πραγματοποιούν συμβολικές δεκάλεπτες καταλήψεις. Την ίδια ώρα αρκετά ταξί της Τρίπολης, κατευθύνονται προς το αεροδρόμιο Καλαμάτας.

Από τις 10.30 το πρωί, οι ιδιοκτήτες ταξί της Τρίπολης, αφού πρώτα πραγματοποίησαν αυτοκινητοπορεία στην πόλη, βρίσκονται στα διόδια Νεστάνης κι έχουν σηκώσει τις μπάρες.

Ελεύθερη διέλευση των διερχόμενων αυτοκινήτων πραγματοποιείται και από τα διόδια Ισθμού, αφού έχουν καταληφθεί από τα ταξί της Κορινθίας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ – ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ούτε βήμα πίσω οι ταξιτζήδες – “Θα τους σπάσουμε τα νεύρα” απειλούν

Έκλεισε το… ραντεβού για το ΚΤΕ Μεταφορών για τα ταξί

Ταξιτζήδες επιτέθηκαν σε λεωφορείο με τουρίστες

Νέα ανταρσία στο ΠΑΣΟΚ – 21 βουλευτές ζητούν άμεση σύγκληση του ΚΤΕ Μεταφορών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΩΣ ΕΝΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ ΜΕ 4.500 ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΤΑΞΙ

Να μη καταστρέψουν οι ταξιτζήδες μια καλή χρονιά για τον τουρισμό λέει στο Νewsit o Υπ. Τουρισμού


Έκαψαν ταξί και έσπασαν ένα Panda! Τραμπουκισμοί και χάος στο Ηράκλειο

Θεσσαλονίκη: ”Ακόμα δεν είδατε τίποτα” λένε οι ταξιτζήδες που κατέλαβαν τα διόδια!

Σέρρες: Οδηγοί ταξί κατέλαβαν τον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα!

Πάτρα: Αποκλεισμένο το λιμάνι από τους ταξιτζήδες!

Ταξί έκλεισαν τα διόδια της Νεστάνης 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε