Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Ομολογία αποτυχίας στην εφεδρεία – Ούτε 1.000 δεν εντάχθηκαν στο καθεστώς ενώ υπολόγιζαν 30.000!

Ένα θέμα για το οποίο γράφτηκαν χιλιάδες λέξεις, έγιναν βαρύγδουπες κυβερνητικές δηλώσεις, δόθηκαν διαβεβαιώσεις στην τρόικα και έζησαν την αγωνία στο πετσί τους χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι έτσι απλά έκλεισε τον κύκλο του. Το θέμα είναι ότι αυτός ο κύκλος δεν άνοιξε ποτέ.

Αποτυχία για ακόμα ένα μέτρο που είχε εξαγγελθεί αλλά δεν μπόρεσε ποτέ να εφαρμοσθεί στην πράξη. Παλινωδίες, μη συνεργασία των υπηρεσιών και ως δια μαγείας ο μπαμπούλας της τρόικας που ήθελε 30.000 να έχουν φύγει ως το τέλος του χρόνου εξαφανίστηκε….

Ο κ. Ρέππας ενημέρωσε σήμερα την αρμόδια επιτροπή της Βουλής λέγοντας ότι “Δεν υπάρχει θέμα απολύσεων στην ατζέντα μας” προσθέτοντας μάλιστα ότι “αυτή την ατζέντα την διαμορφώνει αυτή η κυβέρνηση και αυτός ο υπουργός”. Βέβαια πριν από λίγο καιρό ακούγμα για τις επιταγές της τρόικας….

Είπε επίσης με στόμφο ότι το μέτρο της εφεδρείας “έκλεισε τον κύκλο του”.

Διαβάστε πως ακριβώς έκλεισε αυτός ο κύκλος:

Από την εφεδρεία βγήκαν 10.000 υπάλληλοι σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς. Θα ακολουθήσουν οι εργαζόμενοι με σχέση ιδιωτικού δικαίου (συνολικά ανέρχονται σε 54.000). Εδώ βέβαια υπάρχει και μια υποσημείωση: Μέσα σε αυτούς θα μπούν οι χιλιάδες “που επέλεξαν οικειοθελώς να αποχωρήσουν μετά την ψήφιση του νόμου γιατί γνώριζαν ότι θα τους έπιανε».

Ο κ. Ρέππας επι της ουσίας δεν έδωσε κανένα στοιχείο από το αίτημα που είχε υποβάλλει το υπουργείο σε κάθε υπηρεσία για συρρίκνωση σε ποσοστό 30%.

Είπε απλά ότι “Είναι κι αυτή η διαδικασία σε εξέλιξη”.

“Στο δημόσιο”, είπε ο κ. Ρέππας, “συνολικά εργάζονται 720.000 υπάλληλοι. Από αυτούς οι 640.000 είναι μόνιμοι, οι 80.000 έκτακτο προσωπικό, συμβασιούχοι κλπ. Από αυτούς, 190.000 είναι οι εκπαιδευτικό και άλλες 150.000 ένστολοι. Μείωση προσωπικού κατά 150.000 μέχρι το 2015, αυτή είναι μνημονιακή υποχρέωση. Έχουμε συνεργασία με τους εκπροσώπους του μηχανισμού γιατί τους ενδιαφέρει πολύ αυτό το θέμα. Σε σχέση με το 2009 έχουμε θεαματική μείωση των υπαλλήλων στο δημόσιο. Εξοικονόμηση 2 εκ ευρώ έχουμε αυτά τα 2 χρόνια”.

Τα συμπεράσματα δικά σας….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Προσφυγή της ΑΔΕΔΥ στο ΣτΕ για την εφεδρεία

 

“Κόλλησε” όπως και η εφεδρεία το ενιαίο μισθολόγιο

 

Εφεδρεία τέλος για κάποιες ειδικότητες

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε