Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ομολόγησε για τους βανδαλισμούς στους τάφους

Ομολόγησε για τους βανδαλισμούς στους τάφους

35χρονος Ευρωπαίος υπήκοος, φαίνεται να βρίσκεται πίσω από τους βανδαλισμούς στους τάφους τριών πρώην Αρχιεπισκόπων στο κοιμητήριο του Αγίου Σπυρίδωνα, στη Λευκωσία.

Ο τριαντατετράχρονος επισκέφθηκε αστυνομικό τμήμα και έδειξε στους αστυνομικούς σακουλάκι, το οποίο περιείχε ανθρώπινα περιττώματα. Επιχείρησε να φύγει, αλλά συνελήφθη. 

Στην ανάκριση φέρεται να παραδέχθηκε ότι αυτός διέπραξε τους βανδαλισμούς το πρωί στους τάφους τριών αρχιερέων στο κοιμητήριο Αγίου Σπυρίδωνα στη Λευκωσία. Παραδέχθηκε ότι είχε μετακινήσει τις πλάκες από τους τάφους των Αρχιεπισκόπων Σωφρονίου Γ’, Κυρίλλου Β’ και Κυρίλλου Γ’ . 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στις 3:30 το πρωί αστυνομική περίπολος αντιλήφθηκε ότι είχε ξεσπάσει πυρκαγιά σε σωρό από σκουπίδια, στον περίβολο του ιερού ναού. Κλήθηκε η πυροσβεστική, ενώ αστυνομικοί που πήγαν στη σκηνή για έρευνες διαπίστωσαν ότι είχαν μετακινηθεί οι ταφόπλακες από τους τάφους των τριών Αρχιεπισκόπων.

Οι νέες συλλήσεις έρχονται μόλις δύο εβδομάδες, μετά τη σύλληψη τριών ανδρών για την κλοπή του λειψάνου του Κύπριου προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε