Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ομοσπονδία Βενζινοπωλών στο Newsit: “Γνωρίζουμε 70 πρατηριούχους που κλέβουν στην βενζίνη”

– Πρόεδρος ΟΒΕ: “Ξέρουμε οτι κλέβουν με τηλεχειριστήριο. ‘Οποιος πουλάει κάτω από 1,509 “μπαίνει μέσα”
– Συμβουλές για να μην πέσετε θύματα των κερδοσκόπων
– Ρόβλιας: “Ετοιμάζουμε τροπολογία με πιο αυστηρά πρόστιμα”
– 1,70 με 1,80 η τιμή και … πληρώνουμε αέρα

Οι καταγγελίες που ακούγονται από τους ίδιους τους βενζινοπώλες για το συνάφι τους ίσως θα έπρεπε να έχουν ήδη προκαλέσει την παρέμβαση εισαγγελέα. Ομως κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής. Και η βενζίνη πετάει στα ύψη!

Λ. ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ: ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΠΩΛΕΙ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΑΜΟΛΥΒΔΗ ΣΤΟ 1.659

Με αφορμή τις πρόσφατες καταγγελίες των ίδιων των βενζινοπωλών οτι υπάρχουν συνάδελφοί τους που κλέβουν τους καταναλωτές με ειδικά τσιπάκια που έχουν βάλει στις αντλίες, το Newsit επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών, Μιχάλη Κιούση.

‘Οπως αποκάλυψε, η ΟΒΕ έχει στην διάθεσή της στοιχεία για 70 πρατήρια σε όλη την Ελλάδα που “κλέβουν” στην βενζίνη με το ειδικό τσιπακι και τηλεχειριστήριο.
Ωστόσο, τα στοιχεία αυτά παρεμένουν στα συρτάρια της Ομοσπονδίας των Βενζινοπωλών.

Ο κ. Κιούσης είπε επίσης στο Newsit ξεκάθαρα οτι όποιος πρατηριούχος πουλάει κάτω από 1,509 είναι δεδομένο οτι “μπαίνει μέσα!”

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit το ΥΠΕΚΑ προτίθεται να εισαγάγει από την Ιταλία ειδικά μηχανήματα τα οποία μπορούν να εντοπίσουν το σύστημα αυτό της κλοπής.

Τι λένε οι πρατηριούχοι Κρήτης Θεσσαλονίκης Γρεβενών (ΠΟΠΕΚ)

1200 πρατήρια που έχουν κλείσει μέχρι σήμερα είναι θύματα αυτών που πωλούν κάτω του κόστους επειδή κλέβουν στην βενζίνη, είπε στο Newsit ο γραμματέας της ΠΟΠΕΚ Ε. Κώτσος ο οποίος υποστηρίζει ότι “η πρακτική του Υπουργείου ανάπτυξης να οδηγεί τους καταναλωτές στα φθηνά βενζινάδικα ευνοεί τους απατεώνες πρατηριούχους”.

Από ότι φαίνεται πάντως οι ίδιοι οι πρατηριούχοι γνωρίζουν καλά ποιοί είναι οι “κλέφτες” ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχουν δώσει τα στοιχεία τους στις αρμόδιες αρχές. Σύμφωνα με τον κ. Κώτσο πριν από δύο εβδομάδες είχαν ζητήσει να συναντήσουν τον Μ. Χρυσοχοίδη και του δώσουν στοιχεία για 20 τουλάχιστον πρατήρια σε Κρήτη Θεσσαλονίκη και Γρεβενά.  Επειδή ο υπουργός τους παρέπεμψε στο Γ. Γραμματέα οι πρατηριούχοι της ΠΟΠΕΚ πήγαν να δώσουν τα στοιχεία !!!
Τώρα γιατί θέλουν να δώσουν τα στοιχεία των πρατηριούχων που κλέβουν τους καταναλωτές αποκλειστικά και μόνο στον υπουργό είναι κάτι που οι ίδιοι μόνο γνωρίζουν.

Δείτε πως “πειράζουν” την αντλία και κλέβουν ολόκληρα λίτρα

Πως να αποφύγετε το… τσιπάκι

Σύμφωνα με τους πρατηριούχους μόνο δυο τρόποι υπάρχουν για να μην πέσετε σε κακοτοπιές.
Ο ένας τρόπος είναι πάντα να βάζετε καύσιμα από συγκεκριμένο πρατηριούχο. Με αυτό τον τρόπο γνωρίζεις πως δουλεύει, τι πελατεία έχει κ.τ.λ.
Ο άλλος είναι να μην έχετε την τιμή ως προαπαιτούμενο για να προτιμησετε ένα πρατήριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : Ηλεκτρονική απάτη στα βενζινάδικα – Πληρώνουμε αέρα αντί βενζίνη – Ατιμώρητοι οι παραβάτες

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε