Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

ΟΠΑΠ: Στο πλευρό των λιγότερο τυχερών

ΟΠΑΠ: Στο πλευρό των λιγότερο τυχερών

Για χρόνια ολόκληρα το αυτονόητο δεν γινόταν πράξη. Με την βοήθεια όλων όμως ο ΟΠΑΠ απέδειξε για ακόμα μια φορά οτι τα τυχερά παιχνίδια που διαχειρίζεται η εταιρία δεν προσφέρουν μόνο διασκέδαση.

Δεν αποτελούν μόνο μια ευκαιρία για μικρά ή μεγάλα κέρδη. Είναι η πηγή χρηματοδότησης της προσφοράς της ΟΠΑΠ Α.Ε. στην κοινωνία.

Μέσω των εσόδων που προκύπτουν από αυτά, η εταιρία έχει τη δυνατότητα να παρεμβαίνει και να συνεισφέρει εκεί όπου υπάρχει ανάγκη, κάνοντας τη διαφορά. Μεταφράζοντας την ελπίδα στην τύχη, που συνεπάγεται η συμμετοχή στα παιχνίδια της, σε σύμμαχο στο πλευρό των λιγότερο τυχερών.

Για χρόνια, η απόκτηση σύγχρονου ακτινολογικού εξοπλισμού για την αντιμετώπιση του καρκίνου στα παιδιά αποτελούσε επιτακτική ανάγκη του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και στόχο ζωής των μελών του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα».

Ανάγκη, η ικανοποίηση της οποίας καθυστερούσε λόγω των πολύπλοκων διαδικασιών και εξαιτίας του ιδιαίτερα υψηλού κόστους προμήθειας και εγκατάστασης του απαραίτητου τεχνολογικού εξοπλισμού.

Ανάγκη την οποία έσπευσε να καλύψει η ΟΠΑΠ Α.Ε. σε συνέχεια της δημόσιας έκκλησης που απεύθυνε η «Φλόγα» την Άνοιξη του 2008.

Σύστησε ομάδα εμπειρογνωμόνων, όπου συμμετείχαν το Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», ο Σύλλογος Γονέων παιδιών με Νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα», καθώς και το Τμήμα Ακτινολογικής Ογκολογίας του Βασιλικού Ιδρύματος Μarsden (Department of Radiation Oncology Royal Marsden NHS Foundation Trust), και καθόρισε επακριβώς τις προδιαγραφές του απαιτούμενου εξοπλισμού.
Οργάνωσε και προκήρυξε διεθνή διαγωνισμό για την προμήθεια του εξοπλισμού και παρακολούθησε την εξέλιξη της διαδικασίας συμμετοχών.

Παρείχε υποστήριξη στη διαδικασία αξιολόγησης των προσφορών και επιλογής των ανάδοχων εταιριών.
Παρακολούθησε βήμα – βήμα τη διαδικασία εγκατάστασης του εξοπλισμού, τον οποίον παρέδωσε προς χρήση τον Δεκέμβριο του 2009.

Επιπλέον, όταν τον Μάιο του 2010 διαπιστώθηκε ότι η χρήση του εξοπλισμού καθυστερούσε λόγω μη ύπαρξης κατάλληλου χώρου εγκατάστασης του, η ΟΠΑΠ Α.Ε. ανέλαβε και κάλυψε και τα έξοδα ανακαίνισης και διαμόρφωσης των χώρων του νοσοκομείου στους οποίους, πλέον, στεγάζεται το ακτινοθεραπευτικό μηχάνημα.

Έργο που το συνολικό του κόστος ξεπέρασε τα 3.000.000 €. Στις 12 Ιανουαρίου 2011 το πρώτο Ακτινοθεραπευτικό Κέντρο Παίδων στην Ελλάδα και ένα από τα πλέον σύγχρονα στην Ευρώπη τέθηκε σε πλήρη λειτουργία, εξασφαλίζοντας στα παιδιά που νοσούν άριστες συνθήκες και εξειδικευμένη θεραπεία.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε