Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

ΩΡΑ 13:45 Ολοκληρώθηκε η πορεία διαμαρτυρίας των συνταξιούχων

ΦΩΤΟ NEWSIT
Στους δρόμους βγήκαν οι συνταξιούχοι. Συναντήθηκαν με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο στο Μέγαρο Μαξίμου. Μίκρη ένταση νωρίτερα έξω από την Βουλή
Μισή ώρα κράτησε η συνάντηση της αντιπροσωπείας των συνταξιούχων με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι συνταξιούχοι είπαν στον κ.Πεταλωτή τις αντιδράσεις τους στις αλλαγές στον τομέα της υγείας αλλά και στις αλλαγές που θα γίνουν στα ασφαλιστικά ταμεία γιατί αυτές οι αλλές όπως είπαν θα τους οδηγήσει ακόμη περισσότερο στην φτώχεια.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει τα αιτήματα τους στον πρωθυπουργό και θα προσπαθήσει να κλείσει μια συνάντηση μαζί τους.

Επίσης διαμαρτυρήθηκαν στον κ.Πεταλωτή για την αντιμετώπιση που είχαν νωρίτερα έξω από την βουλή.

Ώρα 13:05 Με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο συναντάται αυτή την ώρα αντιπροσωπεία των συνταξιούχων που έφτασαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Λίγο μετά τις 12:00 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ.Πεταλωτής έδωσε εντολή να φύγουν οι κλούβες των ΜΑΤ και να επιτρέψουν στους συνταξιούχουν να πορευτούν προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Ώρα 11:05 Η πορεά των συνταξιούχων σταμάτησε έξω από την Βουλή καθώς κλούβες των ΜΑΤ έχουν κλείσει τον δρόμο και δεν τους αφήνουν να κατευθυνθούν προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Οι συνταξιούχοι διαμαρτύρονται και φωνάζουν συνθήματα. Υπήρξαν μικροί διαπληκτισμοί με αποτέλεσμα ένας ηλικιωμένος να λυποθυμήσει.

Στις 10:40 ξεκίνησε η πορεία των συνταξιούχων προς το Μέγαρο Μαξίμου.

ΩΡΑ 10:30 Η πορεία είναι έτοιμη να ξεκινήσει. ΦΩΤΟ NEWSIT

 
Οι συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος. Ζητούν καλύτερες συντάξεις και όχι νέες περικοπές γιατί όπως λένε ζούνε πλέον σε συνθήκες φτώχιας.

ΩΡΑ 10:15 Οι συνταξιούχοι αρχίζουν να συγκεντρώνονται στην πλατεία Συντάγματος. ΦΩΤΟ NEWSIT

 
“Η σύνταξη μας δεν φτάνει ούτε για να αγοράσουμε τα βασικά αγαθά για να ζήσουμε. Πόσο μάλλον να θέλουμε να αγοράσουμε και φάρμακα. Η κατάσταση δεν πάει άλλο”, είπε στο Newsit.gr ο κ.Γεράσιμος συνταξιούχος εδώ και 10 χρόνια.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε