Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Ώρα ευθύνης για τους πολίτες σε μία απροστάτευτη κοινωνία

Ηδη τα πρώτα προβλήματα έχουν κάνει την εμφάνισή τους με ανασχέσεις κυκλοφορίας ιδιαίτερα στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα χτύπησαν έστω και αργά την πόρτα μας. Η γ.γ. πολιτικής προστασίας και η ΕΜΥ είχαν προειδοποιήσει ότι η Δευτέρα η Τρίτη και η Τετάρτη θα είναι δύσκλες ημέρες ιδιαίτερα για τους κατοίκους του λεκανοπεδίου. Ηδη τα πρώτα προβλήματα έχουν κάνει την εμφάνισή τους με ανασχέσεις κυκλοφορίας ιδιαίτερα στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας.

Σε τέτοιες ώρες καλό θα ήταν όλοι μας αν δεν υπάρχει αναγκη να περιορίσουμε τις μετακινήσεις μας, ή αν είναι τόσο επέιγον να φροντίσουμε να είμαστε εφοδιασμένοι με τα απαραίτητα. Ο κρατικός μηχανισμός είναι αδύνατον ιδιαίτερα στις κρίσιμες ώρες της ελληνικής οικονομιας, να ανταπεξέλθει σε μια τέτοια κατάσταση. Πόσα εκχιονιστικά μπορεί να έχει η Αττική; Για τον λόγο αυτό και για να αποφύγουμε την δική μας ταλαιπωρία πρέπει να φερθουμε συνετά και να συνειδητοποιήσουμε οτι πολλά εξαρτώνται από εμάς.

Δεκάδες συμπολίτες μας είναι αποκλεισμένοι στην εθνική οδό, είτε γιατί οι εταιρείες που εκμεταλλεύονται τον δρόμο δεν είχαν προνοήσει να είναι έτοιμες για να αντιμετωπίσουν μια τέτοια ςκακοκαιρία, είτε γιατί κάποιος επαγγελματίας οδηγός ή οδηγός ΙΧ δεν είχε φροντίσει να έχει στο αυτοκίνητό του αντιολισθητικές αλυσίδες.

Ετσι, εκατοντάδες τώρα ταλαιπωρούνται.

Αυτό δείχνει οτι εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό και από εμάς το να είναι ανοικτός ο δρόμος. ‘Οταν διπλώνει μια νταλίκα χωρίς αλυσίδες στην εθνική οδό δεν φταίει το κράτος αλλά ο οδηγός της που είναι επαγγελματίας κατ’ όνομα….

Οι επόμενες 2 ημέρες θα είναι δύσκολες για πολλούς από εμάς. Στο χέρι μας είναι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να αντιμετωπίσουμε κάτι που αυτονόητα είναι σε μεγάλο βαθμό ευθύνη άλλων σε άλλες όμως χώρες.

Περιορίστε τις μετακινήσεις σας
Μην υπερεκτιμάτε τις δυνάμεις σας
Ακολουθήστε τις οδηγίες της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας
Μιλήστε με τους γείτονές σας και βοηθήστε ο ένας τον άλλον

Ας μην τα περιμένουμε όλα απο τους άλλους. Το γνωρίζουμε καλά οτι δεν μπορούν να μας τα προσφέρουν…

Διαβάστε επίσης:

Ισχυρή χιονόπτωση στα βόρεια της Αττικής – Έκλεισε η Εθνική Αθηνών-Λαμίας με εκατοντάδες οδηγούς εγκλωβισμένους μέσα στα αυτοκίνητα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε