Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ωρα μηδέν για τους μετανάστες της Υπατίας – 36 απεργοί πείνας μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Στην 35η μέρα απεργίας πεινας βρίσκονται οι μετανάστες που διαμένουν στο μέγαρο της Υπατίας και πλέον υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία τους.

Πολλοί από τους μετανάστες προχώρησαν και σε απεργία δίψας εκτός από απεργία πείνας. Μόνο χθες διεκομίσθησαν σε νοσοκομεία 18 μετανάστες με σοβαρά συμπτώματα αφυδάτωσης και κάποιοι με νεφρική ανεπάρκεια. Άλλοι 18 μεταφέρθηκαν για νοσηλεία τη Δευτέρα, καθώς σταμάτησαν να λαμβάνουν νερό, ζάχαρη και αλάτι.

Συνολικά, έως το βράδυ της Δευτέρας, 36 άτομα νοσηλεύονται και οι γιατροί που τους παρακολουθούν δηλώνουν πως πολλοί αντιμετωπίζουν κίνδυνο μόνιμων βλαβών σε ζωτικά όργανα.

Με μία πρωτοφανή επιχείρηση του ΕΚΑΒ, την Κυριακή, 6 μετανάστες μεταφέρθηκαν στο Αμαλία Φλέμινγκ, 6 μετανάστες μεταφέρθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό και 6 μετανάστες στο Ιπποκράτειο.
6 βρίσκονται στον Ερυθρό Σταυρό (ο ένας με καρδιολογικά προβλήματα και οι 5 με οξεία νεφρική ανεπάρκεια)
6 στο Ιπποκράτειο με οξεία νεφρική ανεπάρκεια
6 στο Αμαλία Φλέμινγκ με οξεία νεφρική ανεπάρκεια
4 στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας με αφυδάτωση
3 στον Ευαγγελισμό με οξεία νεφρική ανεπάρκεια.

Οι γιατροί που τους παρακολουθούν εκφράζουν την αγωνια πως οι μετανάστες κινδυνεύουν να μείνουν ανάπηροι, να χάσουν τα νεφρά τους και κάποιοι πολύ σύντομα και τη ζωή τους.
Όπως δήλωσε στο Newsit o Πέτρος Γιώτης, μέλος της Πρωτουβουλίας Αλληλεγγύης για τους μετανάστες απεργούς πείνας, “η κατάσταση είναι κρισιμη και οριακή. Σήμερα κιόλας πρέπει η κυβέρνηση να λύσει το θέμα”.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟ NEWSIT ο κ.  ΓΙΩΤΗΣ

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε