Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Όργιο σπατάλης στον ΕΟΤ – Πολιτική ευθύνη σε 2 υπουργούς της Ν.Δ. – Απευθείας αναθέσεις εκατομμυρίων ευρώ

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

– Ιδού πως μετέφραζαν κάποιοι το περιβόητο “σεμνά και ταπεινά” που είχε πει στο πρώτο υπουργικό ο Κ. Καραμανλής
– Ευθύνες για 14 υπαλλήλους και 2 στελέχη που έβαζαν την υπογραφή τους
– Σωρεία απευθείας αναθέσεων

Το δεύτερο κατά σειρά πόρισμα για κακοδιαχείριση του ΕΟΤ και που τώρα αφορά στη διαχείριση των κονδυλίων για τις δημόσιες σχέσεις.

‘Οπως λένε οι αποκλειστικές πληροφορίες του newsit το πόρισμα αποδίδει πολιτικές ευθύνες στους πρώην υπουργούς της Ν.Δ. Σπηλιωτόπουλο και Μαρκόπουλο.

Παράλληλα οι ευθύνες βαρύνουν 14 υπαλλήλους του Οργανισμού, και κυρίως δύο στελέχη που… έβαζαν και την υπογραφή τους.

Οι λεπτομέρειες του πορίσματος που μαθαίνει το newsit είναι τουλάχιστον εξοργιστικές και αν μη τι άλλα δείχνουν που πήγαν κάποια από τα λεφτά…

Το κόλπο της απευθείας ανάθεσης και τα “δωράκια” στην εταιρεία… δώρων!

Το κόλπο βέβαια ήταν γνωστό από την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ, αλλά φαίνεται πως και επί Ν.Δ. Το κόλπο έγινε… νόμος σε κάποια υπουργεία.

Η απευθείας αναθέσεις λοιπόν φαίνεται πως έλυναν τα χέρια. Με τον πιο προκλητικό τρόπο λοιπόν κάποιοι παρέκαμπταν τη διαδικασία που επιβάλει τη διενέργεια διαγωνισμού “σπάζοντας” τη δουλειά σε “κομμάτια” αξία 50.000 ευρώ.

Όταν λοιπόν ήρθε η ώρα να επιλεγεί μια εταιρεία που θα αναλάμβανε να προμηθεύει τις δημόσιες σχέσεις με τα διάφορα δώρα που χρησιμοποιεί ακολουθήθηκε η μέθοδος της απευθείας ανάθεσης καθώς … τυχαία κάθε φορά η αξία δεν ξεπερνούσε τις 50.000 που προβλέπει ο νόμος για τη διενέργεια διαγωνισμού.

Έτσι βρέθηκε μια μόνο εταιρεία δώρων που πήρε μέσω απ’ ευθείας ανάθεσης ούτε μια, ούτε δυο αλλά 15 συνεχόμενες δουλειές των 50.000 ευρώ!

Σύνολο; 750.000 με απευθείας ανάθεση.

“Χρυσές δουλειές” για το γραφείο ταξιδίων

Οι ελεγκτές ανακάλυψαν και άλλα περίεργα …φαινόμενα. Κάποιοι φαίνεται πως είχαν ιδιαίτερη συμπάθεια προς ένα συγκεκριμένο γραφείο ταξιδίων.

Όχι ανέκαθεν. Η σχέση ξεκίνησε με ένα απλό… φλερτ το 2007 με το πρακτορείο να παίρνει δουλειές της τάξης των 17.000 ευρώ.

Ξαφνικά το ίδιο πρακτορείο εμφανίζεται να αναλαμβάνει ένα χρόνο μετά ταξίδια αξίας… 900.000 ευρώ (!) ενώ και το 2009 τα ταξίδια που φαίνεται τα είχε αναλάβει σχεδόν μονοπωλιακά το εν λόγω πρακτορείο ήταν και πάλι αξίας … 700.000 ευρώ!

Δεν είναι όμως μόνο τα ποσά. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsit δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι τα ταξίδια έγιναν. Παρά τις έρευνες δεν έχουν εντοπιστεί όλα τα παραστατικά για τα ταξίδια που κόστισαν στους Έλληνες 1.617.000 ευρώ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε