Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Οργισμένη αντίδραση ΓΣΕΕ στα νέα μέτρα Βενιζέλου – Αποφάσισαν 48ωρη αντί για 24ωρη απεργία

48ωρη απεργία στις 19 και 20 Οκτωβρίου από κοινού με την ΑΔΕΔΥ και όχι 24ωρη όπως αρχικά ήταν προγραμματισμένη ήταν η άμεση απάντηση της ΓΣΕΕ στα νέα δυσβάσταχτα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Οι συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ καταγγέλλουν πως η κυβέρνηση θέλει “εργαζόμενους στα κρεματόρια”

Οπως δήλωσε στο Νewsit o γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Νίκος Κουτσιούκης “φαίνεται ξεκάθαρα πλέον ότι η πολιτική της κυβέρνησης δεν οδηγεί πουθενά και δεν έχει αποτελέσματα. Αυτό το λέω γιατί κάποιοι προχώρησαν με τον κοινωνικό αυτοματισμό και μιλαγαν για τους υψηλά αμοιβόμενους υπαλλήλους του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Σήμερα βλέπουμε ότι βάζουν χέρι και στον αμιγώς ιδιωτικό τομέα, δηλαδή στους ανθρώπους που έπαιρναν 740 ευρώ μικτές αποδοχές. Καταργεί ο κύριος Βενιζέλος και η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ τις κλαδικές συμβάσεις για μια 3ετία και θα μου επιτρέψετε να σας πω πως δεν τις παγώνει αλλά τις καταργήσει γιατί στην Ελλάδα, ουδέν μονιμότερον του προσωρινού. Η κυβέρνηση αυτή και οι υπουργοί της, προφανώς τα Πανεπιστήμια που έχουν σπουδάσει μάθανε μόνο τις πράξεις της αφαίρεσης και της διαίρεσης. Κανείς δεν τους μίλησε ποτέ για την πρόσθεση και τον πολλαπλασιασμό. Βλέποντας λοιπόν η ΓΣΕΕ και όλα τα συνδικάτα την απίστευτη αυτή εγκληματική ενέργεια της κυβέρνησης που μας γυρνά πίσω στην εποχή του 1990 ίσως και πιο πισω, αποφάσισε 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση για τις 19 και 20 Οκτωβρίου. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι και οι νέες της χώρας που βλέπουν να γκρεμίζεται το όνειρο της επιβίωσης τους μεσα σε μια Ελλάδα που δε θα είναι προτεκτοράτο της κυρίας Μέρκελ και των υπόλοιπων Ευρωπαίων “εταίρων” μας και οι οποίοι θέλουν να υπάρχει μια χώρα ανέργων νεκρών και ζωντανών εργαζομένων στα κρεματόρια, εμείς όλοι μαζί δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε. Ή θα αλλάξουν πολιτική ή ο λαός θα αλλάξει κυβέρνηση”.

Ακούστε τη δήλωσή του στο NewsIt:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Απίστευτο! Από το μηνιαίο μισθό θα παρακρατείται η έκτακτη εισφορά – Παγώνουν επ΄αόριστο οι κλαδικές συμβάσεις – Ψαλίδι 35% στους μισθούς στις ΔΕΚΟ

Στο “γύψο” η χώρα από σήμερα και 10 ημέρες – ‘Ολες οι απεργιακές κινητοποιήσεις

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε