Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Οργισμένη αντίδραση Μαρκόπουλου για την “κουρτίνα”

Οργισμένη αντίδραση Μαρκόπουλου για την “κουρτίνα”

Η καταγγελία του πρωθυπουργού από το Βήμα της Βουλής για “υπουργείο με κουρτίνες των 28.000 ευρώ” έγινε αφορμή για οργισμένη αντίδραση του πρώην υπ. Πολιτισμού, ο οποίος απειλεί με αγωγές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, αν και ο πρωθυπουργός δεν κατονόμασε το υπουργείο όπου έγινε η σπατάλη, ο κ. Μαρκόπουλος απειλεί με αγωγές και μηνύσεις αν εμπλακεί το όνομά του με την υπόθεση. Σε ανακοίνωσή του αναφέριε ότι γίνεται προσπάθεια “στοχοποίησής του από κύκλους”.

Αναφέρει επίσης, ότι στο υπουργείο επί της οδού Αμαλίας, διατέθηκαν από το κονδύλι του υπουργού με πρόχειρο διαγωνισμό 5.000 ευρώ για όλο το γραφείο και 16.500 ευρώ για τα στόρια των υπολοίπων πέντε ορόφων. Και οι δύο προμήθειες έγιναν – όπως αναφέρει – από τον κωδικό του υπουργού “επειδή ο κωδικός για τα έξοδα μεταφοράς του υπουργείου είχε εξαντληθεί πριν αναλάβει”. Υπενθυμίζεται ότι προκάτοχός του ήταν ο Α. Σπηλιωτόπουλος.

Παράλληλα, με αφορμή τις κουρτίνες έρχεται στην επιφάνεια ξανά το … μυστήριο με τα χαμένα πόμολα στο υπουργείο Πολιτισμού. Όταν είχε αναλάβει η κ. Γκερέκου έκανε τη διαπίστωση ότι από τα έπιπλα του γραφείου της έλειπαν τα πόμολα σε δεκάδες συρτάρια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, συνδικαλιστές της είχαν πει τότε ότι τα είχα πάρει επειδή ήταν από κρύσταλλα “Σβαρόφσκι”. Η υπόθεση έχει ανατεθεί σε επιθεωρητές της δημόσιας διοίκησης ενώ και γι’ αυτό ο κ. Μαρκόπουλος απειλεί με αγωγές. Όπως λένε συνεργάτες του, δεν υπάρχουν αποδείξεις για την αγορά τέτοιων ακριβών εξαρτημάτων, άρα δεν υπήρξε αγορά. Το μυστήριο παραμένει…

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε