Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Λείπουν χρήματα για μισθούς και συντάξεις – Οριακή η κατάσταση στα Κρατικά Ταμεία – Μαύρη τρύπα 400 εκατομμυρίων

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Μάρδας: Χρειαζόμαστε άμεσα χρήματα στις 24 και 27 Απριλίου για μισθούς και συντάξεις
– Τα αποθεματικά Δήμων, Περιφερειών και φορέων σώζουν το κράτος από το κραχ
– Ελπίζει και στη ρύθμιση των 100 δόσεων το υπουργείο για να μην υπάρξει πρόβλημα

Θεωρούμε ότι θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε ακόμη και εάν οι δήμαρχοι συνεχίσουν να αντιδρούν, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, ωστόσο το πρόβλημα είναι σοβαρό.

Ήδη από τα τέλη του περασμένου μήνα έχει διαπιστωθεί ένα μεγάλο κενό στην εκτέλεση του Προϋπολογισμού. Τον περασμένο μήνα ήταν στα 552 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τώρα δείχνει κάπως βελτιωμένη η κατάσταση. Ωστόσο το κενό είναι μεγάλο και ο Δ. Μάρδας δεν έκρυψε την αγωνία του για τις αμέσως επόμενες ημέρες οπότε το κράτος πρέπει να βρει τα χρήματα για να δοθούν οι εντολές πληρωμής μισθών και συντάξεων.

Μιλώντας στο Mega o Δημήτρης Μάρδας είπε το πρωί ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει απόκλιση στα έσοδα 350 με 400 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτή τη στιγμή, είπε χαρακτηριστικά, χρειαζόμαστε αυτά τα χρήματα για να καλύψουμε τις ανάγκες. Μπορεί η ρύθμιση των 100 δόσεων να καλύψει ή και να υπερκαλύψει το κενό, όμως αυτή τη στιγμή χρειαζόμαστε αυτά τα χρήματα, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Καλούμε τους δημάρχους να συνεργαστούν, είπε ο υπουργός, έχουμε όμως και άλλους πόρους.
Τα χρήματα που λείπουν εξυπηρετούν τις ανάγκες του κράτους.

Δύο είναι οι κρίσιμες ημερομηνίες, είπε ο υπουργός η 24η και η 27η Απριλίου οπότε και δίνονται οι εντολές για συντάξεις και μισθούς.

Μιλώντας στο πρωινό του ΑΝΤ1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εμμέσως πλην σαφώς επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του κ. Μάρδα λέγοντας ότι η ρύθμιση για τα αποθεματικά αποσκοπεί στην κάλυψη των χρηματοδοτικών κενών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε