Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Ως τις αρχές Νοεμβρίου οι επιδοτήσεις για την Εξοικονόμηση Ενέργειας

Το πρόγραμμα θα δίνει επιδοτήσεις και άτοκα ή χαμηλότοκα δάνεια για αντικατάσταση κουφωμάτων, καυστήρων, μόνωση τοίχων, ταρατσών.

Σε διάστημα μίας έως δύο εβδομάδων θα προκηρυχθεί το πρόγραμμα Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον, μέσω του οποίου θα ενισχυθούν επενδύσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε ιδιωτικές κατοικίες, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, μιλώντας στο συνέδριο του Εκόνομιστ, για την Κλιματική αλλαγή.

Το συνολικό ύψος των επενδύσεων θα φθάσει σε 1.2 δισ. ευρώ, από τα οποία 400 εκατ. είναι η δημόσια συμμετοχή και τα υπόλοιπα θα δοθούν από τις τράπεζες.

Το πρόγραμμα θα δίνει επιδοτήσεις και άτοκα ή χαμηλότοκα δάνεια για αντικατάσταση κουφωμάτων, καυστήρων, μόνωση τοίχων, ταρατσών, κ.α. σε κατοικίες που κατασκευάστηκαν πριν το 1980, και βρίσκονται σε περιοχές με τιμή ζώνης κάτω από 1500 ευρώ, ανά τετραγωνικό.

Όπως είπε ο κ. Μανιάτης, σήμερα ή αύριο το ΤΕΜΠΜΕ ολοκληρώνει την αξιολόγηση των τραπεζών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον, έχει συσταθεί το σώμα ενεργειακών επιθεωρητών και έχει θεσπιστεί ο Κανονισμός Ενεργειακής Απόδοσης, οπότε η προκήρυξη είναι θέμα ημερών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε