Τρίτη, 16 Απρ.
20oC Αθήνα

“Όσο και να βομβαρδίζουν δεν εγκαταλείπω το ποίμνιο μου” δηλώνει στο Νewsit ο Μητροπολίτης Τριπόλεως Λιβύης!

Ο Μητροπολίτης Θεοφύλακτος περιγράφει πως ζει τους ολυνύχτιους βομβαρδισμούς και τι συμβαίνει στη Λιβύη αυτή την ώρα.

Όπως δήλωσε στο Newsit ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τριπόλως, Υπέρτιμος και Έξαρχος Λιβύης, Θεοφύλακτος “την ημέρα είναι ήσυχη η πόλη, ο κόσμος βγαίνει προσεκτικά να κάνει τις αγορές του.
Η αγορά είναι φυσικά κλειστή και ανοίγουν μόνο τα καταστήματα τροφίμων και των οπωροκηπευτικών, όλα τα άλλα μαγαζιά είναι κλειστά. Μετά τις 6.00 – 7.00 το απόγευμα ο κόσμος κλείνεται σπίτι του. Τους βομβαρδισμούς τους ακούω καθώς είναι 2 με 3 χιλιόμετρα απο το σπίτι μου. Βλεπουμε λάμψεις και καπνούς, ζούμε τους βομβαρδισμούς σε όλο τους το μεγαλείο. Όλη τη νύχτα ακούγονται βομβαρδισμοί. Ο κόσμος είναι μουδιασμένος, περιμένουμε και δεν ξέρουμε τι θα γίνει αύριο, διότι αυτές οι καταστάσεις είναι αφενός απρόβλεπτες και αφετέρου τα αποτελέσματα πολύ φοβάμαι δεν θα είναι καλά. Εκείνο που παρακαλώ το Θεό και κάνω έκκληση στους ισχυρούς είναι να μην πληρώσει με φόρο αίματος ο αθώος και τόσο υπέροχος Λιβυκός λαός”.

Για τους Ελληνες της Λιβύης ο Μητροπολίτης Θεοφύλακτος είπε “μιλώ καθημερινά με όλους τους Έλληνες που έχουν μείνει στην Τρίπολη, καθώς σε όλες τις εργοληπτικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται εδώ έχουν μείνει 10 – 20 άτομα και έχουν μείνει και 16 Ελληνίδες που είναι παντρεμένες εδώ με Λίβυους  και με τις 7 οικογένειες μέλη της Ελληνικής κοινότητας Τριπόλεως. Ημασταν ήδη μια οικογένεια, τώρα με τους βομβαρδισμούς έχουμε συσπειρωθεί ακόμη περισσότερο. Υπάρχει φόβος, δεν είναι μια κατάσταση ευχάριστη αυτή που βιώνουμε. Εγώ δεν πρόκειται να φύγω. Δε μπορώ να εγκαταλείψω το ποίμνιό μου, δε μπορώ να αφήσω τον ναό μας που είναι αρχαιολογικό μνημείο από το 1747, πρέπει να ειμαι κοντά σε όποιον με χρειαστεί.

Ακούστε τι είπε στο Newsit από τη Λιβύη o Mητροπολίτης Θεοφύλακτος:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Καντάφι βομβαρδίζει την Μιζουράτα – Πληροφορίες για νεκρά γυναικόπαιδα – Οι επιχειρήσεις των συμμάχων στη Λιβύη…επί χάρτου


Δεν ξέρουν που είναι ο Καντάφι – «Παροπλισμένα» τα γαλλικά μαχητικά – 40 νεκροί στη Μιζράτα, βομβαρδίζεται και η Ζιντάν

Ο Καντάφι πνίγει στο αίμα τη Λιβύη παρά την «κατάπαυση πυρός» – Ελεύθεροι σκοπευτές σκόρπισαν το θάνατο στη Μιζράτα

Επιχείρηση ΑΥΓΗ ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ – ‘Ολες οι επιθέσεις επι χάρτου – Σύμμαχοι Vs Καντάφι

Ο χάρτης των συγκρούσεων στη Λιβύη

Διαβάστε όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μεγάλο αφιέρωμα του NewsIt για τη Λιβύη

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε