Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Όχι φάρμακα με πίστωση και από τους φαρμακοποιούς στην Αθήνα – Ανοίγουν τα νοσοκομεία του Πειραιά για φάρμακα

Διακοπή της χορήγησης φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους των ταμείων ΟΠΑΔ, ΤΣΑΥ, ΤΑΣ, Δικηγόρων και ΗΣΑΠ, από την 1η Φεβρουαρίου αποφάσισαν οι Φαρμακοποιοί της Αθήνας

ενώ συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις με κλείσιμο των φαρμακείων τους Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ). Όπως ανέφεραν, τα συγκεκριμένα ταμεία οφείλουν στους φαρμακοποιούς όλης της χώρας 400 εκατομμύρια ευρώ.

Οι φαρμακοποιοί του Πειραιά συνεχίζουν τις 48ωρες κυλιόμενες απεργίες τους, συμμετέχουν στην απεργία του ΠΦΣ και έχουν σταματήσει τη διάθεση φαρμάκων στους ασφαλισμένους των Ταμείων ΟΠΑΔ, ΤΣΑΥ, ΤΑΣ, ΔΕΗ και ΗΣΑΠ.

Το υπουργείο έδωσε εντολή στα φαρμακεία των νοσοκομείων του Πειραιά (Τζάννειο, Κρατικό Νίκαιας, Μεταξά και Αγία Βαρβάρα) να χορηγούν φάρμακα σε χρονίως πάσχοντες και ανήμπορους και ζήτησε από τον περιφερειάρχη να εκδώσει απόφαση σύμφωνα με την οποία θα μένουν ανοικτά το 20% των φαρμακείων από τα 500 περίπου που λειτουργούν στον Πειραιά, καθώς διαπίστωσε ότι διημερεύουν μόνο 16. Επίσης, εξετάζει την καταγγελία της σύμβασης του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ) με τα φαρμακεία.

Σήμερα ξεκινά η συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για τις «Διαρθρωτικές αλλαγές στο Σύστημα Υγείας» και την Τετάρτη έχουν κληθεί στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων οι εκπρόσωποι των φαρμακοποιών να καταθέσουν τις απόψεις τους.

Μόλις 5 φαρμακεία σε ολόκληρο τον Πειραιά θα λειτουργούν και σήμερα Τρίτη (όσα δηλαδή εφημερεύουν) με αποτέλεσμα την απίστευτη ταλαιπωρία για εκατοντάδες ασφαλισμένους οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι συνταξιούχοι και ηλικιωμένοι.

Εικόνα  από το φαρμακείο στην οδό Αγίας Παρασκευής 24 στον Πειραιά

Όπως φαίνεται τα αποθέματα φαρμάκων για πολλούς ασφαλισμένους έχουν αρχίσει να εξαντλούνται με αποτέλεσμα να σχηματίζονται ουρές ενώ η αναμονή να ξεπερνά τις δύο ώρες με ότι αυτό συνεπάγεται εξαιτίας του εκνευρισμού.

Για το λόγο αυτό το υπουργείο Υγείας ζήτησε από τον περιφερειάρχη να εκδώσει απόφαση σύμφωνα με την οποία θα μένουν ανοικτά έως το 20% των φαρμακείων.

Η εικόνα της ταλαιπωρίας στον Πειραιά πιθανόν να επεκταθεί σε ολόκληρη τη χώρα αφού οι φαρμακοποιοί έχουν αποφασίσει 3ήμερη απεργία αρχής γενομένης από την Τετάρτη.

Φαρμακείο στον Πειραιά

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε