Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Όχι στην εφεδρεία λένε με επιστολή – βόμβα σε Βενιζέλο 9 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ! Tι λένε οι “αντάρτες” στο Νewsit

– Αν το καταψηφίσουν είναι σαφές οτι πάμε σε εκλογές
– Ζητούν να χαρακτηριστούν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι κρατικοί
– Ζητούν μετακινήσεις ώστε να καλυφθούν κενά όπου υπάρχουν
– Τι λένε στο Νewsit oι αντάρτες Σ.Μοσχόπουλος και Α.Μερεντίτη

Κατά της εργασιακής εφεδρείας τάσσονται εννέα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με επιστολή τους προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και προς τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δημήτριο Ρέππα.

Πρόκειται για τους: Βασίλη Κεγκέρογλου, Μιχάλη Τζελέπης, Νίκο Ζωϊδης, Δημήτρη Βαρβαρίγος, ‘Ολγα Ρενταρή, Αθανασία Μερεντίτη, Βάσω Αλεξανδρίδου, Μιχάλης Παντούλα και Σπύρο Μοσχόπουλος.

Σε σημείο της επιστολής τους αναφέρουν:

«η κυβέρνηση κατά την άποψή μας αντί να εφαρμόσει την αντιδραστική πρόταση της ΝΔ για την εφεδρεία και τις πιθανές απολύσεις πρέπει α) να χαρακτηρίσει όλους τους δημόσιους υπαλλήλους κρατικούς ως κρατικούς β) να προχωρήσει άμεσα σε ένα σχέδιο μετακινήσεων ώστε να καλυφθούν τα κενά σε κρίσιμους τομείς».

Oι βουλευτές επισημαίνουν ότι «η μέχρι τώρα αντιμετώπιση του θέματος από την κυβέρνηση κάθε άλλο από την σωστή κατεύθυνση είναι αφού θεωρητικολογούμε για πλεονάζουσες και ελλειμματικές υπηρεσίες»

και καταλήγουν λέγοντας πως «για να υπάρξει επομένως ορθολογική λύση στο θέμα της αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού πρέπει να αναθεωρήσουμε την μέχρι τώρα πρακτική και να απεγκλωβιστούμε από την λογική της ΝΔ για εφεδρεία που δεν δίνει λύσεις και τα αποτελέσματα που έχει ανάγκη ο κόσμος».

Όπως δήλωσε στο Νewsit o βουλευτής Κεφαλονιάς Σπύρος Μοσχόπουλος που συνυπογράφει την επιστολή “θα πρέπει να γίνει ένας εξορθολογισμός των υπαλλήλων που δουλεύουν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Ως τελευταία λύση να είναι η εργασιακή εφεδρεία. Δηλαδή κάποιοι οργανισμοί που συνενώνονται που έχουν κάποιο προσωπικό που προβλέπεται εργασιακή εφεδρεία, λέμε πως θα είναι σκόπιμο και σωστό να γινει εξέταση σε όλες τις υπηρεσίες του δημόσιου τομέα, να δούμε που υπάρχουν ελλείψεις για να χρησιμοποιηθούν οι υπάλληλοι αυτοί. Αυτό είναι το ζητούμενο της επιστολής μας και όχι να ρίξουμε την κυβέρνηση”.

Στο ερώτημα τι θα πράξει ο ίδιος όταν έρθει να ψηφίσει το νομοσχέδιο,  ο κύριος Μοσχόπουλος απάντησε “όταν έρθει εκείνη η ώρα θα το δω. Θα ακούσω τις απόψεις και των 2 υπουργών και της κυβέρνησης και ανάλογα θα πράξω”.

Ακούστε τι δήλωσε στο NewsIt ο βουλευτής Κεφαλονιάς κ.Μοσχόπουλος

Σε δηλώσεις που έκανε στο Νewsit η βουλευτής Τρικάλων Α.Μερεντίτη αποσαφήνισε  “έχω μια άποψη οτι πρέπει πρώτα να δούμε εάν μπορούμε και πως να καλύψουμε κενά όπου υπάρχουν στο δημόσιο τομέα, δεν έχει νόημα τώρα να ψάχνουμε πως προσελήφθησαν, αλλα να δούμε πως μπορούμε να καλύψουμε κενά και μετά να συζητήσουμε για την εργασιακή εφεδρεία”.

Στο ερώτημα εάν θα ψηφίσει τον νομοσχέδιο ή όχι η κυρία Μερεντίτη απάντησε πως δεν μπορεί να ξέρει τι θα κάνει καθώς  “κανένας μας δεν ξέρει πως θα έρθει το νομοσχέδιο και είναι μια σειρά θεμάτων. Εγώ την επιστολή την υπέγραψα γιατί πρέπει επιτέλους να πάμε να οργανώσουμε το δημόσιο, να βάλουμε σε μια σειρά που υπάρχουν υπάλληλοι και που όχι, είναι μια τρέλλα το ελληνικό δημόσιο. Η υπογραφή μου έχει νόημα, τώρα που βάζουμε αναγκαστικά πλέον τα θέματα επί τάπητος να δούμε τι συμβαίνει στο δημόσιο τομέα και σαν δεύτερη λύση να είναι η εφεδρεία”.

Ακούστε τι δήλωσε στο NewsIt η βουλευτής Τρικάλων Α.Μερεντίτη

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: “Βάλτε σε εφεδρεία τουλάχιστον 50.000!”, είπε η τρόϊκα στο Βενιζέλο

212.000 υπάλληλοι στο στενό και ευρύτερο Δημόσιο υποψήφιοι για αποχώρηση!

Αδειάζουν το Δημόσιο – Απολύσεις, εθελούσια έξοδος και εφεδρεία παντού

Υπό το φόβο της 6ης δόσης αποφάσισαν σαρωτικά μέτρα… που όμως έχουν ξαναποφασίσει και απλά δεν υλοποίησαν

Ποιες δημόσιες επιχειρήσεις βγαίνουν από σήμερα στο σφυρί

Θα ψηφίσουν τα νέα μέτρα Βενιζέλου οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ;

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε