Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

OXI στο Τσίρκο με ζώα…

OXI στο Τσίρκο με ζώα…

Οι  μέθοδοι εκπαίδευσης είναι πείνα, δίψα και ανελέητο ξύλο…

Και ενώ οι Δήμοι Κοζάνης και Γρεβενών εισάκουσαν το αίτημα του Αρκτούρου και των τοπικών Οικολογικών Κινήσεων και αποφάσισαν επίσημα την απαγόρευση εγκατάστασης τσίρκων με ζώα με αποφάσεις των Δημοτικών τους Συμβουλίων, η Καστοριά υποδέχεται και πάλι τσίρκο με ζώα, από τις 29 Μαΐου.

Ο Αρκτούρος έχει καταθέσει για τρίτη φορά αίτημα ενημέρωσης του Δημοτικού Συμβουλίου των Δήμων Καστοριάς και Φλώρινας προκειμένου να αποφασιστεί η απαγόρευση λειτουργίας τέτοιων επιχειρήσεων στα όρια των δύο Δήμων, δυστυχώς χωρίς ανταπόκριση.

Είναι τουλάχιστον άσκοπο, να προσφέρεται στους πολίτες , το θέαμα των αιχμάλωτων άγριων ζώων, όταν λίγο πιο έξω από την πόλη τους,   ζει η αληθινή άγρια ζωή.

Θυμίζουμε ότι η περίπτωση της αρμονικής συμβίωσης των κατοίκων της Κλεισούρας με μια θηλυκή αρκούδα με το μικρό της, κατά την περσινή χρονιά, προβλήθηκε ως παράδειγμα θετικής πρακτικής και από το BBC.

Πολύ σημαντικό είναι βέβαια και το ότι τα παιδιά που επισκέπτονται τέτοιου είδους θεάματα εξοικειώνονται με τον εξευτελισμό και το βασανισμό των ζώων, σε καιρούς που η περιβαλλοντική εκπαίδευση και ευαισθησία κρίνεται απαραίτητη για την εξασφάλιση της ίδιας μας της ζωής.

Η λειτουργία τσίρκο με ζώα σημαίνει ανάμεσα σε πολλά άλλα και τα ακόλουθα:

• Το παράνομο κυνήγι ειδών υπό εξαφάνιση είναι από τους κύριους προμηθευτές των τσίρκο. Για να συλληφθεί ένα μικρό εξοντώνεται η μητέρα του ή και ολόκληρη η αγέλη.

• Τα περισσότερα ζώα που συλλαμβάνονται πεθαίνουν, είτε στη μεταφορά είτε στη διάρκεια της εκπαίδευσης.

• Οι συνήθεις μέθοδοι εκπαίδευσης είναι: πείνα, δίψα και ανελέητο ξύλο.

• Ο παγκόσμιος παράνομος τζίρος από το εμπόριο άγριων ζώων και προϊόντων είναι τρίτος μετά το εμπόριο ναρκωτικών και όπλων.

• Οι συνθήκες μεταφοράς και διαβίωσης είναι εντελώς αφύσικες για τα άγρια ζώα (κλουβιά-κατοικίες πολύ μικρών διαστάσεων, πλήρης ακινησία για το 90% της ζωής τους, απότομες κλιματικές αλλαγές, τροφή κακής ποιότητας που συχνά περιλαμβάνει και τα αδέσποτα ζώα της περιοχής).

• Η παντελής έλλειψη κτηνιατρικής φροντίδας αποδεικνύεται και μόνο από το γεγονός ότι κανένα τσίρκο δεν περιλαμβάνει κτηνίατρο στο προσωπικό του.

• Τα ζώα που γερνώντας είναι ανίκανα να εργασθούν, πωλούνται για να γίνουν πειραματόζωα ή κονσέρβες ή εγκαταλείπονται οπουδήποτε ή εκτελούνται.

• Όπου η εκπαίδευση δεν τρομοκρατεί αρκετά το ζώο ώστε να εκτελέσει τα εντελώς έξω από τη φύση του νούμερα (π.χ. φλεγόμενο στεφάνι για τις τίγρεις, ισορρόπηση στο ένα ή τα δύο πόδια για τους ελέφαντες) τότε η λύση για τους εκπαιδευτές είναι οι ναρκωτικές ουσίες.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε