Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Ούτε συγγνώμη δεν ζήτησε ο Χριστόφιας!

Εξοργιστικό!Για το πορισμά της τραγωδίας ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας έστησε ΜΟΝΟΜΕΛΗ επιτροπή.
Μάλιστα χωρίς ντροπή παρομοίασε τα επεισόδια της Τρίτης έξω από το Προεδρικό με τα όσα έκανε η Χούντα στο Πραξικόπημα το 1974!

Την διαβεβαίωση ότι θα αποδοθούν ευθύνες, όποιους και αν αυτές βαραίνουν, για την έκρηξη στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί και το θάνατο 13 ανθρώπων, έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, σε διάγγελμά του, απευθυνόμενος προς τον κυπριακό λαό. Ωστόσο, από το διάγγελμα του Προέδρου Χριστόφια απουσίαζε η απολογία για τα όσα τραγικά συνέβησαν την περασμένη Δευτέρα, τα οποία, όπως όλα δείχνουν, ήταν αποτελέσματα κυβερνητικών αποφάσεων και λανθασμένων χειρισμών.

 
Η διερευνητική επιτροπή
 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξόργισε τους πάντες όταν ανακοίνωσε την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για μονομελή επιτροπή για τα συμβάντα της 11ης Ιουλίου. Είπε επίσης ότι έχουν δοθεί οδηγίες στην Αστυνομία να διερευνήσει, υπό την εποπτεία του Γενικού Εισαγγελέα, την υπόθεση για τον εντοπισμό και την απόδοση ποινικών ευθυνών. Όπως είπε ο Πρόεδρος Χριστόφιας, «έτσι θα αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς και στο νόμο».
 
Τα έριξε στο… πραξικόπημα
 
«Οι ευθύνες πρέπει αν αποδοθούν μέσα από το νόμο και το σύνταγμα», ανέφερε ο Πρόεδρος Χριστόφιας, σημειώνοντας πως «ακροδεξιές ομάδες δεν μπορούν να εκμεταλλεύονται τον πόνο των συγγενών των θυμάτων και να επιχειρούν να κάψουν το προεδρικό». Σύμφωνα με τον Δ. Χριστόφια, «όποιος και να είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, το Προεδρικό Μέγαρο δεν μπορεί να γίνεται στόχος». Παράλληλα, αναφερόμενος στα όσα συνέβησαν το βράδυ της Τρίτης έξω από το Προεδρικό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε για σκηνές που θύμισαν τα γεγονότα του 1974.
 
Δεν είπε κουβέντα
 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θέλησε να σχολιάσει περαιτέρω το διάγγελμα στο οποίο προέβη σήμερα. Εξερχόμενος από το Προεδρικό και κληθείς να διευκρινίσει αναφορές του στο διάγγελμα, είπε ότι τα διαγγέλματα δεν χρειάζονται διευκρινίσεις. «Αυτό είναι το διάγγελμα», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και αποχώρησε.
 
 
 

“Τα παιδιά μου έγιναν άγγελοι” λέει στο Newsit η τραγική μανα των διδύμων

Όλοι γνώριζαν ότι θα γίνει έκρηξη – Τι αποκαλύπτουν νέα έγγραφα 

Άλλος ένας νεκρός από την έκρηξη στην Κύπρο – Εγκεφαλικά νεκρός 19χρονος –

Η Κύπρος στους δρόμους για τους αδικοχαμένους στη ναυτική βάση –

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε