Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Ούτε βήμα πίσω οι αγρότες – Αποκλεισμοί δρόμων καθημερινά για μια ώρα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Μπλόκα σε Εθνικές οδοούς και κύριες οδικές αρτηρίες 14:00-15:00 κάθε μεσημέρι αποφάσισαν οι αγρότες, που κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους. Ζητούν και συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά για να του θέσουν τα αιτήματά τους. 

Πανελλαδικό συντονισμό και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι αγρότες και ετοιμάζονται για μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση.

Από σήμερα, Δευτέρα, οι αγρότες θα κλείνουν συμβολικά για μία ώρα (από τις 14:00 έως τις 15:00) τους δρόμους. Αυτή ήταν μια από τις αποφάσεις που έλαβαν μετά την πολύωρη σύσκεψη, που έγινε την Κυριακή στο Πνευματικό Κέντρο της Νίκαιας, με τη συμμετοχή των αγροτών από 35 μπλόκα σε όλη τη χώρα.

Οι αγρότες αποφάσισαν:
– να υπάρξει πανελλαδικός συντονισμός με τη σύσταση συντονιστικού οργάνου και να υπάρχει ένα κεντρικό μπλόκο σε κάθε νομό
– να ζητηθεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό και
– να πραγματοποιείται, σε καθημερινή βάση, αποκλεισμός του εθνικού οδικού δικτύου από όλα τα μπλόκα, από τις δύο έως τις τρεις το μεσημέρι.

Παράλληλα ζήτησαν τη συμπαράσταση της κοινωνίας σε μορφές διαμαρτυρίας που θα περιλαμβάνουν κινητοποιήσεις σε ΔΕΗ, ΕΛΓΑ και εφορίες

Μια από τις αποφάσεις των αγροτών τέθηκε σε άμεση υλοποίηση, καθώς, μετά την ολοκλήρωση της τρίωρης συνεδρίασης- και στο ύψος του κόμβου της Νίκαιας -κατάφεραν αρκετές εκατοντάδες από αυτούς να ανέβουν επί του ΠΑΘΕ, παρά τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, όπου απέκλεισαν και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Η συμβολική κατάληψη κράτησε επί περίπου μισή ώρα και οι αγρότες αποχώρησαν με ηρεμία παρά το γεγονός ότι, νωρίτερα, στην προσπάθειά τους να υπερκεράσουν τις αστυνομικές δυνάμεις προκλήθηκε μικρή ένταση, με περιορισμένη χρήση χημικών από την πλευρά των αστυνομικών, εναντίον των οποίων οι αγρότες πέταξαν πέτρες και μπουκάλια.

Δείτε το βίντεο

Η κυβέρνηση, πάντως, από τη μεριά της έχει καταστήσει σαφές πως δεν θα επιτρέψει το κλείσμο των δρόμων ενώ έχει ξεκαθαρίσει πως δεν υπάρχουν περιθώρια για να ικανοποιηθούν τα αγροτικά αιτήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες – Θα κλείνουν κάθε μέρα για μία ώρα τους δρόμους – Ζητούν συνάντηση με Σαμαρά

 

Η κρίσιμη συνεδρίαση των αγροτών – Αποφασίζουν για το μέλλον των κινητοποιήσεων

Με τρακτέρ στην Αριστοτέλους οι αγρότες – Την Κυριακή η μεγάλη απόφαση (VIDEO)

Την Κυριακή η απόφαση των αγροτών – Το Σάββατο “ανεβαίνουν” στη Θεσσαλονίκη

Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα “Τοπικά Νέα” στο NewsIt

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε