Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Πάει για… Ιούνιο η αύξηση των αντικειμενικών αξιών

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Η βουτιά στην οικοδομή, αλλά και οι ήδη δυσβάσταχτοι φόροι φαίνεται ότι πάνε έξι μήνες πίσω την αύξηση των αντικειμενικών

Το πιο βασικό είναι όμως το ότι αυτή την περίοδο οι αρμόδιες επιτροπές ασχολούνται με την ένταξη στο στο σύστημα των αντικειμενικών πάνω από 5.000 οικισμών.
Χρήματα δηλαδή θα βγουν ούτως ή άλλως από τις τσέπες των πολιτών καθώς από 1η Ιανουαρίου θα ενταχθούν στο σύστημα των αντικειμενικών οικισμοί σε 20 Νομούς της χώρας και έτσι θα πληρωθεί ο αντίστοιχος φόρος ακίνητης περιουσίας.
Πρώτες στη λίστα είναι οι περιοχές φιλέτα όπου χιλιάδες εξοχικές κατοικίες αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ βρίσκονται μακριά από τη… φορολογική τσιμπίδα του κράτους.
Κασσάνδρα Χαλκιδικής, Ακρωτήρι Χανίων, Καλλονή Μυτιλήνης, Ζαγορά και Μακρινίτσα στο Πήλιο, αλλά και περιοχές στα ακριβά προάστια της Αθήνας όπως η Εκάλη και οι περιοχές της Κηφισίας είναι αυτές που θα μπουν μέχρι τα τέλη του Δεκέμβρη στο σύστημα των αντικειμενικών αξιών για να εισπράξει το Κράτος τους ανάλογους φόρους από μεταβιβάσεις, γονικές παροχές, κληρονομιές κλπ
Το σχέδιο προβλέπει αύξηση εσόδων του Κράτους για τον επόμενο χρόνο περίπου 105 εκατομμύρια ευρώ μόνο από τους φόρους στην ακίνητη περιουσία.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε