Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Παγετός και χιόνι στην Αθήνα – Προβλήματα στους δρόμους και τη λειτουργία των σχολείων

Παγετός και χιόνι στην Αθήνα – Προβλήματα στους δρόμους και τη λειτουργία των σχολείων

– Κλειστοί δρόμοι και σχολεία στην Αττική λόγω του χιονιά
– Το έστρωσε ως και στα νότια προάστια της Αθήνας
– Παγετός και θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν στα βόρεια προάστια
– Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού

Με ένα λεπτό στρώμα χιονιού ξύπνησαν ακόμη και νότια προάστια της Αθήνας σήμερα. Στα βόρεια προάστια η κατάσταση μπορεί να γίνει ακόμη και επικίνδυνη λόγω του παγετού. Ένα λεπτό στρώμα χιονιού έχει καλύψει σε πολλά σημεία το δρόμο και ο πάγος μπορεί να προκαλέσει προβλήματα.

Αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα στη λεωφόρο Βαρυμπόμπης – Κατσιμιδίου, στο ύψος της ταβέρνας «Λεωνίδας», στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αγιο Μερκούριο.
Επίσης, έχει διακοπεί η κίνηση των οχημάτων στην Καισαριανή, στο ύψος του νεκροταφείου, προς Καλοπούλα, λόγω πάγου, αλλά βρίσκονται εκεί μηχανήματα του δήμου, που ρίχνουν αλάτι, γι αυτό αναμένεται σύντομα να αποκατασταθεί η κυκλοφορία.

Λόγω του χιονιού είναι κλειστοί οι δρόμοι:

Πάρνηθας από τελεφερίκ
Πεντέλης από το 414

Παλιά Εθνική Αθηνών Θηβών

Λόγω του χιονιού και του πάγου έχει ήδη από χθες ανακοινωθεί ότι θα είναι κλειστά πολλά σχολεία σε δήμου της Αττικής
Έτσι, κλειστά σχολεία στους Δήμους Πεντέλης και Παλλήνης, αλλά και στην Παιανία και τα Γλυκά Νερά. Ανοιχτά τα σχολεία στον Ωρωπό, ενώ στις 09:00 τα σχολεία στον Δήμο Μάνδρας

Κλειστά τα σχολεία και στα Ανώγια της Κρήτης

Στις 10:00 θα ανοίξουν τα σχολεία στη Φλώρινα και στις 09:00 εκείνα στην Κηφισιά.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Ειδικότερα οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι ο Βόλος, η Λαμία, η Ιστίαια, η Κύμη, η Χαλκίδα, η Κάρυστος, η Αττική,  η Θήβα, η Λιβαδειά, η Κόρινθος, η Νεμέα, η Άνδρος, η Τήνος, η Νάξος, τα Χανιά, το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο, η Ρόδος, η Κάσος, η Κάρπαθος και η Κως.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά ακόμη και 8 μποφόρ αλλά αργότερα θα εξασθενίσουν. Παγετό και μάλιστα ολικό θα έχουν πολλές περιοχές κυρίως της βόρειας χώρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 εως 7 βαθμούς κελσίου, στα κεντρικά από -3 εως 10 βαθμούς κελσίου και στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα από 2 εως 10 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις αλλά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Χιονόνερο και λίγα χιόνια περιμένουμε στα βουνά και τα ημιορεινά της ανατολικής Αττικής. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 μποφόρ, στα ανοιχτά 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 εως 7 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε περισσότερη ηλιοφάνεια με λίγα φαινόμενα κυρίως στα γύρω ορεινά του νομού που όμως θα εξασθενίσουν γρήγορα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από -2 εως 7 βαθμούς κελσίου.

Ακούστε την πρόγνωση του καιρού για την ερχόμενη Πέμπτη…

Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο

Περιμένουμε σιγά σιγά από τα δυτικά οι νεφώσεις να πυκνώνουν με τοπικές βροχές κυρίως το απόγευμα στο Ιόνιο και τη δυτική Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές – νοτιοδυτικές διεθύνσεις 3 με 4 μποφόρ ενώ οι βοριάδες θα εξακολουθήσουν στο Αιγαίο να φτάνουν τα 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο.

Την Κυριακή στα δυτικά περιμένουμε βροχές και σποραδικές καταιγίδες ενώ στις υπόλοιπες περιοχές περιμένουμε λίγες νεφώσεις που θα πυκνώνουν. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο ενώ οι άνεμοι θα γυρίσουν σε νοτιάδες 5 με 6 μποφόρ.

Ακούστε πως αναμένεται να κυλήσει ο καιρός μέχρι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο…



ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: newsroon newsit.gr
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ, ΛΕΥΤΕΡΣΗ ΣΟΥΧΑΙΜΠ


ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ NEWSIT

Θέρμανση & Εξοικονόμηση: Διαβάστε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε στο μεγάλο δημοσιογραφικό αφιέρωμα του Newsit

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε