Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Παγίδα Ερτνογάν!Λέει ότι αποσύρει τη Στρατιά του Αιγαίου!Ποια η αλήθεια

Παγίδα Ερτνογάν!Λέει ότι αποσύρει τη Στρατιά του Αιγαίου!Ποια η αλήθεια

Τουρκικό παραμύθι-παγίδα αποτελεί η πρόθεση της κυβέρνησης Ερντογάν να ανακοινώσει την κατάργηση της Στρατιάς του Αιγαίου.

Μεθοδευμένα η πληροφορία διερρευσε στα τουρκικά ΜΜΕ και παρουσιάζεται φυσικά ως ένδειξη καλής θελήσεως του Ερντογάν.Χρειάζεται ιδιαίτερα μεγάλη προσοχή από την Αθήνα,γιατί δεν πρόκειται παρά για μία καλοστημένη τουρκική παγίδα.
Η Στρατιά του Αιγαίου,αυτή τη στιγμή δεν είναι παρά ένα επιχειρησιακό στρατηγείο, οι δυνάμεις του οποίου είναι διάσπαρτες στην Τουρκία. Σε περίπτωση ενεργοποίησης αυτού του στρατηγείου,οι δυνάμεις συγκεντρώνονται γρήγορα γαι να εκτελέσουν την επιθετική τους ενέργεια. Ποια θα είναι λοιπόν η κατάργηση της Στρατιάς του Αιγαίου; Το κλείσιμο ενός στρατηγείου και μόνο; Θα απομακρυνθούν από τα παράλια δυνάμεις ή όχι;

Αλλά ακόμη κι αν αυτό γίνει θα πρόκειται για θανάσιμο λάθος της Ελλάδας ,να δεχτεί ως αμοιβαία κίνηση καλής θέλησης της απομάκρυνση δυναμεών της από νησιά του Αιγαίου.Δυνάμεις που αν φύγουν πάρα πολύ δύσκολα επιστρέφουν ειδικά σε κατάσταση κρίσης.
Επαναλαμβάνουμε ότι χρειάζεται πάρα πολύ μεγάλη προσοχή στο παιχνίδι που παίζει ο Ερντογάν.

Περισσότερα στο OnAlert.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε