Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Παγιδεύτηκε μέσα στις φλόγες και σώθηκε από θαύμα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Από του χάρου τα δόντια διέσωσαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΕΛΤΑ μία 80χρονη γριούλα, η οποία είχε παγιδευτεί μέσα στο υπόγειο διαμερισματάκι της, το οποίο καιγόταν απ’ άκρη σ’ άκρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από περίπου 1 ώρα οι αστυνομικοί των ειδικών καταστάσεων διέρχονταν από την οδό Ανδριανού όταν ενημερώθηκαν από περίοικους ότι υπόγειο διαμέρισμα πολυκατοικίας στον αριθμό 20 έχει πάρει φωτιά, ενώ εξέφρασαν την βεβαιότητα ότι μέσα σ’ αυτό είχε παγιδευτεί η ηλικιωμένη ένοικος του.

Δίχως καθυστέρηση, οι αστυνομικοί κατέβηκαν και 4 από αυτούς έπεσαν πάνω στην πόρτα όταν είδαν τις φλόγες να έχουν ζώσει το διαμέρισμα και οι υπόλοιποι έσπασαν τα τζάμια για να βρει διέξοδο διαφυγής ο πυκνός καπνός.

Μόλις η πόρτα κατεδαφίστηκε, όρμησαν μέσα φορώντας κουκούλες και είδαν σε μια γωνία πεσμένη στο δάπεδο τη γριούλα, δίχως ν’ αντιδρά. Τη σήκωσαν στα χέρια και τη μετέφεραν έξω για να την παραδώσουν στο πλήρωμα του ΕΚΑΒ, το οποίο νωρίτερα είχαν ενημερώσει κι ευτυχώς ανταποκρίθηκε σε χρόνο ρεκόρ.

Η 80χρονη γυναίκα επέζησε τελικά και σύμφωνα με τους γιατρούς, η παραμονή της λίγο ακόμη σ’ αυτές τις ακραία αποπνικτικές συνθήκες, θα ήταν μοιραία.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε