Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Πάγκαλος: γιά άσυλο όσοι διαφωνούν με την ιθαγένεια

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Την οργισμένη αντίδραση τόσο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης…

Θεόδωρου Πάγκαλου, όσο και του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Σωκράτη Ξυνίδη προκάλεσε η απόφαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Α’ Θεσσαλονίκης του Κινήματος, με την οποία τα μέλη της εναντιώνονται στο νομοσχέδιο για τη χορήγηση ιθαγένειας σε μετανάστες.

 

“Οι άνθρωποι αυτοί είναι κάπου δεξιά από τον Καρατζαφέρη. Είναι εντελώς ηλίθιοι, δεν έπρεπε να κινούνται ελεύθεροι, θα έπρεπε να είναι σε κάποιο άσυλο. Αν η Θεσσαλονίκη είναι έτσι, να τους βάλουμε δίπλα στον Ψωμιάδη και τον Καρατζαφέρη, να τους κάνουμε αγάλματα εκεί πέρα και τελείωσε” είπε ο κ. Πάγκαλος σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης στην Αθήνα.

 

“Αν κάποιοι νομίζουν ότι θα εξακολουθήσουν να είναι και να θεωρούν ότι φέρουν την ιδιότητα του μέλους και του φίλου του ΠΑΣΟΚ με τέτοιες δεξιές απόψεις, κάνουν λάθος” τόνισε από την πλευρά του ο κ. Ξυνίδης -δήλωση που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων.

 

Από τα 17 μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής, στη συγκεκριμένη συνεδρίαση μετείχαν τα 14. Υπέρ της απόφασης ψήφισαν 7 μέλη, κατά 6 και υπήρχε και ένα λευκό. Το σκεπτικό των επτά μελών είναι να δίνονται όλα τα δικαιώματα στους μετανάστες, αλλά η ιθαγένεια να εξετάζεται σε δεύτερη φάση και με πιο αυστηρά κριτήρια.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε