Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

“Πάγωσαν” την εφεδρεία στον Πειραιά – Ποιοι δεν μπορούν να μπουν στο καθεστώς

“Πάγωσαν” την εφεδρεία στον Πειραιά – Ποιοι δεν μπορούν να μπουν στο καθεστώς

Δύο δικαστικές αποφάσεις είχαμε σήμερα για την εργασιακή εφεδρεία και μάλιστα και οι δύο αφορούν δικαστικούς υπαλλήλους.

Η πρώτη απόφαση αφορά δικαστικό υπάλληλο στον Πειραιά. Το Διοικητικό Πρωτοδικείο χορήγησε σήμερα την πρώτη προσωρινή διαταγή κατά της προσυνταξιοδοτικής εφεδρείας σε δικαστικό υπάλληλο, μέχρι να συζητηθεί η αίτησή του στο ακροατήριο.

Με την άλλη, στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ακύρωσαν μετάταξη υπαλλήλου δικαστηρίου. Συγκεκριμένα, έπειτα από απόφαση του υπηρεσιακού συμβουλίου των δικαστηρίων, το οποίο είπε ότι δεν συμφωνεί με την κατάργηση των οργανικών θέσεων στα δικαστήρια.

Το υπηρεσιακό συμβούλιο συνεδρίασε υπό την προεδρία της αντιπροέδρου του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Μαίρης Σάρπ και σύμφωνα με τη απόφασή του, δεν τίθεται θέμα εφεδρείας για τους 5.600 δικαστικούς υπαλλήλους, όπως έλεγαν σύμβουλοι Επικρατείας.

Μάλιστα, στην απόφαση του υπηρεσιακού υπογραμμίζεται:

“Η μη υπαγωγή δε των δικαστικών υπαλλήλων στις ρυθμίσεις περί καταργήσεως οργανικών θέσεων του άρθρου 33 του νέου αυτού νόμου, δικαιολογείται πλήρως από το γεγονός ότι ο ίδιος ο νομοθέτης έχει, ήδη, διαπιστώσει μεγάλη καθυστέρηση στην απονομή της Δικαιοσύνης, λόγω της συσσώρευσης μεγάλου όγκου υποθέσεων, και έχει λάβει με προγενέστερους νόμους διάφορα μέτρα για να επιτύχει την επιτάχυνση της απονομής της. Η θέσπιση, όμως, μέτρων, όπως η κατάργηση των (ήδη πολλών) κενών οργανικών θέσεων δικαστικών υπαλλήλων, θα δυσχέραινε πολύ, αν δεν ματαίωνε, την επίτευξη του παραπάνω σκοπού του νομοθέτη”.

Κατόπιν αυτών, το υπηρεσιακό συμβούλιο αφού έλαβε υπόψη του “αφενός τον πολύ μεγάλο αριθμό κενών οργανικών θέσεων του κλάδου δακτυλογράφων στην γραμματεία του Συμβουλίου της Επικρατείας σε σχέση με τον αντίστοιχο αριθμό του κλάδου γραμματέων, αφ’ ετέρου δε τις υπηρεσιακές ανάγκες στον τομέα της καθαρογραφής αποφάσεων του δικαστηρίου και λοιπών κειμένων, κρίνει ότι το αίτημα μετατάξεως της υπαλλήλου δεν πρέπει να γίνει δεκτό”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προσπαθούν να κλείσουν τις τρύπες από την εφεδρεία με μαζικές μετατάξεις

20.000 εκτός Δημοσίου από σήμερα λόγω εφεδρείας

Ποιες κατηγορίες εργαζομένων στην εφεδρεία από αύριο

Όλες οι λεπτομέρειες της εγκυκλίου για την εφεδρεία

Ποιοι εξαιρούνται από την εφεδρεία

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε