Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Παίρνουν πάλι από τα φαρμακεία το βρεφικό γάλα – Τύπος και τσιγάρα από το σούπερ μάρκετ

Παίρνουν πάλι από τα φαρμακεία το βρεφικό γάλα – Τύπος και τσιγάρα από το σούπερ μάρκετ

Το βρεφικό γάλα πωλούνταν μόνο από τα φαρμακεία. Με διάταξη επετράπη να πωλείται και από τα σούπερ μάρκετ.

Όμως, οι φαρμακοποιοί είχαν πετύχει να μπλοκάρουν στο ΣτΕ προηγούμενη νομοθετική ρύθμιση που έδινε το δικαίωμα διάθεσης των προϊόντων από καταστήματα και σούπερ μάρκετ με αποτέλεσμα το διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου οι τιμές να ανέβουν ξανά μετά τις μειώσεις του 20%.

Οπότε αποφασίστηκε να πωλείται μόνο από τα φαρμακεία. Αλλά η τιμή δεν έπεσε. Και έτσι πάλι τώρα σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης το βρεφικό γάλα, τα τσιγάρα, οι εφημερίδες και τα περιοδικά θα πωλούνται από τα σούπερ μάρκετ.

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Θανάσης Σκορδάς, θα νομοθετήσει εκ νέου την πώληση γάλακτος πρώτης βρεφικής ηλικίας και από άλλα καταστήματα πλην των φαρμακείων.

Το υπουργείο προχωρά σε νέα νομοθετική παρέμβαση, αφαιρώντας ως προϋπόθεση τη σύμφωνη γνώμη του ΕΟΦ, αλλά και πριν εκδοθεί η τελική απόφαση του ΣτΕ.

Αλλαγές έρχονται και στην πώληση καπνικών προϊόντων, εφημερίδων και περιοδικών. Σύμφωνα με τον κ. Σκορδά και ιδίως μετά την άρση των περιορισμών που υπήρχαν για το επάγγελμα του καπνοπώλη (χρειάζονταν άδειες από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας) ανοίγει ο δρόμος για την πώληση τσιγάρων και από τα σούπερ μάρκετ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Aπό την επόμενη εβδομάδα τρώμε τζάμπα!

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε