Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Παίρνουν πίσω την έκτακτη εισφορά από ελ. επαγγελματίες – Δεν κυβερνούν, σφυγμομετρούν

Παίρνουν πίσω την έκτακτη εισφορά από ελ. επαγγελματίες – Δεν κυβερνούν, σφυγμομετρούν

Πεταλωτής: Δεν επιβάλλεται καμμία εισφορά στους ελεύθερους επαγγελματίες, λίγες ώρες, αφού ο υπουργός Απασχόλησης το προανήγγειλε μέσω του Mega.

Επικοινωνιακά παιχνίδια παίζει το οικονομικό επιτελείο αφού μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες ανακοίνωσαν και στη συνέχεια απέσυραν την έκτακτη εισφορά 10% σε ελεύθερους επαγγελματίες.

Μόλις χθες βράδυ ο υπουργός Απασχόλησης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega είπε οτι θα επιβληθεί έκτακτη εισφορά σε ελεύθερους επαγγελματίες της τάξης του 10%.

Το ενδεχόμενο δεν απέκλεισε ούτε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου. 

‘Ομως απ’ οτι φαίνεται το μόνο που έκαναν – και δεν ήταν η πρώτη φορά – ήταν να μετρήσουν αντιδράσεις.
Μόλις σήμερα το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όταν ρωτήθηκε σχετικά απάντησε οτι δεν επιβάλλεται καμμία έκτακτη εισφορά στους ελεύθερους επαγγελματίες! 

Μέχρι να φτάσουμε βέβαια σ’ αυτή την θετική κατά τα άλλα κατάληξη, μετα σενάρια αλλά και τις επίσημες δηλώσεις να δίνουν και να παίρνουν, έσπασαν οι καρδιές εκατοντάδων χιλιάδων ελεύθερων επαγγελματιών.
Μάλιστα το επιχείρημα που υπήρχε γι’ αυτή την έκτακτη εισφορά ήταν οτι ήταν επιβεβλημένο να ανακοινωθεί αφού τα βάρη δεν γίνεται να τα επωμίζονται μόνο οι μισθωτοί και οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Το πρωί σε ένα μάθημα δεοντολογίας και ένα ξέσπασμα δικό του ο ίδιος ο υπουργός Απασχόλησης επιτέθηκε στους δημοσιογράφους λέγοντας: “Λυπούμαστε για όσους αυτη την κρισιμη περίοδο είτε ήταν πολιτικοι ή δημοσιογράφοι καθ’ όλη την διάρκεια της διαπραγμάτευσης διάλεξαν το δρόμο της υπονόμευσης και την επιτάχυνση της καταστροφής της χώρας αλλά δεν θα τους περάσει”.

Οι δημοσιογράφοι από την άλλη το μόνο που έκαναν χθες και σήμερα ήταν να αναπαράγουν τις δηλώσεις του κ. Λοβέρδου στο Mega ο οποίος μιλούσε για την επιβολή της έκτακτης εισφοράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
 
Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα μέτρα

Γ. Ρωμανιάς: Θίγεται βάναυσα και ο ιδιωτικός τομέας

110 δισ. η στήριξη-τα μέτρα σοκ για τα επόμενα 3 χρόνια… ίσως χρειαστούν και νέα μέτρα 

Τι χάνουν οι μισθωτοί από τα νεα μέτρα

Τι χάνουν οι συνταξιούχοι απο τα νεα μέτρα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε