Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Παιχνίδια με την υγεία – 350.000 ραντεβού στο… πουθενά – Χωρίς γιατρούς και φάρμακα εκατομμύρια ασφαλισμένοι

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

– Δείτε τη λίστα των γιατρών ΟΑΕΕ και ΟΠΑΔ στο internet
– Πως εξυπηρετούνται από σήμερα οι ασφαλισμένοι – Οδηγίες για γιατρούς και φαρμακοποιούς
– Ελάτε να σας εξετάσουμε στο υπουργείο, λένε οι καταληψίες γιατροί
– Απεργούν ως την Παρασκευή οι γιατροί του ΙΚΑ, ως την Πέμπτη οι νοσοκομειακοί
– Κλειστά τα φαρμακεία ως την Τετάρτη

Την Πέμπτη πάει προς ψήφιση ο νόμος, όμως για εκατομμύρια ασφαλισμένους … ξεκίνησε η “μεγάλη εβδομάδα” εν μέσω έξαρσης της νέας γρίπης, χωρίς γιατρούς και φάρμακα.

Αλαλούμ επικράτησε το πρωί στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ καθώς δεν είχε αναρτηθεί η λίστα των γιατρών ΟΠΑΔ και ΟΑΕΕ όπου από σήμερα μπορούν να απευθύνονται οι ασφαλισμένο ιΔείτε εδώ τη λίστα όπως έχει ανακοινωθεί από το ΙΚΑ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών απειλεί με πειθαρχικές κυρώσεις όσους συναδέλφους εξυπηρετήσουν ασφαλισμένους του ΙΚΑ.

Απεργιακό… δελτίο

Οι φαρμακοποιοί αποφάσισαν το κλείσιμο των φαρμακείων όλης της χώρας απο σήμερα μέχρι την Τετάρτη.
Σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρούν από σήμερα έως την Παρασκευή οι γιατροί του ΙΚΑ ενώ μέχρι την Πέμπτη απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και Πειραιά ενώ απο αύριο ξεκινούν απεργίες και οι νοσοκομειακοί γιατροί σε όλης την Ελλάδα.

Οι γιατροί ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου και διάλογο από μηδενική βάση, ενώ καταγγέλλουν τον υπουργό πως με “προχειρότητα και αυτοσχεδιασμούς της στιγμής επιχειρεί να στήσει απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, προκειμένου να κάμψει την αντίσταση του συνόλου των γιατρών και ειδικότερα των γιατρών του ΙΚΑ”.

Με πειθαρχικές διαδικασίες απειλεί τα μέλη του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών

Πειθαρχικές διαδικασίες σε βάρος ιατρών μελών του που δε θα τηρήσουν την ιατρική δεοντολογία θα κινήσει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών αν συμμετάσχουν στον «απεργοσπαστικό μηχανισμό του υπουργείου Υγείας» όπως λένε,και δέχονται προς εξέταση και συνταγογράφηση ασφαλισμένους του ΙΚΑ. Ήδη πάντως σύμφωνα με πληροφορίες 20 γιατροί αρνήθηκαν να συνεργαστούν.

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου και του αναπληρωτή υπουργού Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνη, από σήμερα οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ θα μπορούν να εξυπηρετούνται από τους συμβεβλημένους γιατρούς του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ καθώς και από τα Κέντρα Υγείας και τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων.

Ο ιατρικός σύλλογος σημειώνει επίσης ότι για επείγουσες περιπτώσεις συνταγογράφησης, οι ασθενείς μπορούν – χωρίς οικονομική επιβάρυνση – να εξυπηρετηθούν από τους απεργούς ιατρούς στο χώρο κατάληψης του υπουργείου (Αριστοτέλους 17).

Επίσης, με απόφαση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, την ημέρα ψήφισης του Νομοσχεδίου θα πραγματοποιηθεί πανιατρικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος.

Ο υπουργός Α. Λοβέρδος κατηγόρησε τους συνδικαλιστές γιατρούς λέγοντας πως εκείνοι είναι που δεν θέλουν “την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας” και όπως τόνισε “δεν την θέλουν γιατί από 7.000 – 8.000 οι γιατροί του ΙΚΑ θα αυξηθούν σε 36.000”.

Αλλάζουν τα πάντα απο σήμερα για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ

Τα πάνω κάτω έρχονται  στο χώρο της υγείας για περίπου 5 εκατομμύρια πολίτες για τους οποίους αλλάζουν τα πάντα αναφορικά με τον τρόπο που γράφουν τα φάρμακά τους ή στον τρόπο επιλογής των γιατρών τους, με έκτακτη ρύθμιση που προώθησε το υπουργείο Υγείας. Το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει από αύριο τη διανομή των ατομικών συνταγολογίων στους ασφαλισμένους ώστε να μπορούν να απευθύνονται στους συμβεβλημένους με τον ΟΠΑΔ και τον ΟΑΕΕ γιατρούς.

Οι λίστες των γιατρών του νομού Αττικής έχουν αναρτηθεί ήδη στην ιστοσελίδα www.ika.gr και τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ, και την Τρίτη θα δημοσιευτούν κατάλογοι ανά νομό στον επαρχιακό Τύπο.

Οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, όταν επισκέπτονται τους γιατρούς στα ιδιωτικά τους ιατρεία, θα επιδεικνύουν το βιβλιάριο ασφάλισής τους, ενώ τις πρώτες εβδομάδες της εφαρμογής του μέτρου και μέχρις ότου οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ παραλάβουν τα ατομικά τους συνταγολόγια, οι γιατροί του ΟΑΕΕ και του ΟΠΑΔ, θα συνταγογραφούν στα απλά συνταγολόγια που διαθέτουν, στα οποία θα αναγράφουν το όνομα, τον αριθμό μητρώου και το ΑΜΚΑ του ασφαλισμένου καθώς και την ημέρα και ώρα εξέτασης, στοιχεία που επιβεβαιώνει ο ίδιος ο ασφαλισμένος ενυπόγραφα. Το σύνολο αυτών των δελτίων θα υποβάλλεται στο τέλος του μήνα στο ΙΚΑ και θα καταβάλλεται η ανάλογη αποζημίωση στο δικαιούχο γιατρό.

Διαβάστε την είδηση για τις αλλαγές που αφορούν τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε