Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Παίζουν με την αγωνία των μαθητών – Δεν βαθμολογούν τα γραπτά των Πανελληνίων

Παίζουν με την αγωνία των μαθητών – Δεν βαθμολογούν τα γραπτά των Πανελληνίων
Παιχνίδια με τα νεύρα και την αγωνία μαθητών και γονέων παίζει η ΟΛΜΕ.
‘Εως την Τρίτη θα συνεχίσουν την «λευκή απεργία» οι εκπαιδευτικοί λόγω της μείωσης των αμοιβών τους για τη βαθμολόγηση των γραπτών. Στον αέρα η βαθμολόγηση! Δεν βρέθηκε τελικά λύση στην  δίωρη συνάντηση που είχε η ΟΛΜΕ με τον υφυπουργο Παιδείας, Γιάννη Πανάρετο.

  Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Δημήτρης Πεπές, δήλωσε ότι δεν υπήρξε λύση στο θέμα της πληρωμής και κοινοποίησε ότι η αποχή θα συνεχιστεί ως την Τρίτη, οπότε θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση.

Ετσι η αγωνία για τους μαθητές παρατείνεται, ο όποιος οικογενειακός προγραμματισμός πάει στράφι και για πολλοστή φορά ένας επαγγελματικός κλάδος που θα έπρεπε να διακρίνεται για την ευαισθησία του στρέφεται εναντίον όχι εκείνων που θεωρεί ότι τον αδικούν αλλά εναντίον μεγάλου μέρους της κοινωνίας.

Ο κ. Πανάρετος διαβεβαίωσε ότι η ολοκλήρωση της βαθμολόγησης δεν θα αποκλίνει σημαντικά από τις προκαθορισμένες ημερομηνίες ( συνήθως η ανακοίνωση των βαθμολογιών γίνεται ως το τέλος Ιουνίου). Είπε ακόμη ότι όλοι όσοι εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων έχουν την υποχρέωση, την οποία δείχνουν να αντιλαμβάνονται, να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες με τον καλύτερο τρόπο και με τις σκέψεις στα παιδιά και τις οικογένειές τους.

    «Συζητήσαμε όλα τα θέματα και τους διαβεβαίωσα ότι τα χρήματα είναι διαθέσιμα και ότι συνεχίζουμε τις προσπάθειες, ώστε να καταβληθούν το συντομότερο δυνατό», είπε ο υφυπουργός και απαντώντας στις καταγγελίες των εκπαιδευτικών για εμπαιγμό του υπουργείου Παιδείας, σημείωσε: «δεν έχω εμπαίξει ποτέ κανέναν, τη γενικότερη κυβερνητική πολιτική την γνωρίζουν όλοι, όπως και την οικονομική κατάσταση της χώρας».
 

Αιτία για όλη αυτή την κατάσταση είναι η απόφαση των συναρμόδιων υπουργείων Οικονομικών και Παιδείας να πληρωθούν οι βαθμολογητές εκπαιδευτικοί σε δόσεις και με αμοιβές έως και 63% χαμηλότερες από πέρσι. 

Οι βαθμολογητές θα πληρωθούν φέτος με 2 ευρώ την ώρα αντι για 2,1 που ήταν πέρυσι και δυνατότητα βαθμολόγησης το ανώτερο 600 γραπτών, ενώ η αμοιβή για την ημερήσια επιτήρηση είναι 14 ευρώ.

 
Η διαδικασία βαθμολόγησης έχει διακοπεί στα περισσότερα κέντρα της πρωτεύουσας. Χθες έκλεισαν τα μεγάλα βαθμολογικά κέντρα Φαλήρου, Αμαρουσίου, Χαλανδρίου, Αλίμου, Γαλατσίου, Ηλιούπολης και Καμινίων, ενώ οι συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ (Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης) εκτιμούσαν ότι είναι θέμα ημερών το «ντόμινο» να παρασύρει και τα κέντρα της περιφέρειας. ‘Ήδη χθες έκλεισε και το βαθμολογικό κέντρο Χανίων. Φέτος μάλιστα η βαθμολόγηση αποτελεί πιο δύσκολη υπόθεση, καθώς βαθμολογείται κάθε θέμα των εξετάσεων χωριστά.
Στα περισσότερα κέντρα είχε προχωρήσει περίπου το 70% της βαθμολόγησης των γραπτών, ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε ποτέ με αποτέλεσμα να καθυστερεί και η ανακοίνωση των στατιστικών στοιχείων των φετινών εξετάσεων. Εφόσον τα βαθμολογικά κέντρα μείνουν κλειστά επί μία εβδομάδα, οι εκπαιδευτικοί εκτιμούν ότι θα δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στη διαδικασία.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε