Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Πανελλαδικές: Που πέφτουν οι βάσεις και που ανεβαίνουν

Πανελλαδικές: Που πέφτουν οι βάσεις και που ανεβαίνουν

Το βατερλό στη Φυσική αναμένεται να ρίξει πολύ τις βάσεις στο 2ο πεδίο. Πτώση αναμένεται και στο 4ο πεδίο ενώ μικρότερες απώλειες θα καταγράψουν οι βάσεις στο 3ο πεδίο. Τι λέει στο Newsit o εκπαιδευτικός ερευνητής Στράτος Στρατηγάκης.

Την επόμενη εβδομάδα θα ξεκαθαρίσει το τοπίο για το πως θα κινηθούν οι βάσεις καθώς τότε αναμένεται να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες από το Υπουργείο Παιδείας.

Οπως δήλωσε στο Newsit o εκπαιδευτικός ερευνητής Στράτος Στρατηγάκης “ρόλο – κλειδί θα παίξει φέτος η επιλογή των σχολών από τους υποψηφιους οι οποίοι λογω της οικονομικής κρίσης θα διαλέξουν σχολες στον τόπο διαμονής τους προκειμένου να μην επιβαρύνουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς”.

Στο 1ο πεδίο (Φιλολογικά, Νομική, Παιδαγωγικά) αναμένουμε διατήρηση των βάσεων στα περυσινά επίπεδα και μεταβολές σε ομάδες σχολών δηλαδή, αύξηση στη Νομική και πτώση στα Παιδαγωγικά λόγω διαφορετικής ζήτησης.

Στο 2ο πεδίο (Μαθηματικά, Φυσικό) και στο 4ο πεδίο (Πολυτεχνικά) αναμένουμε μεγάλη πτώση των βάσεων η οποία θα οφείλεται στις κακές επιδόσεις των παιδιών στη Φυσική κυρίως αλλά και εδώ έχουμε τη Βιολογία γενικής παιδείας η οποία καθορίζει αρκετά τον αριθμό των αριστούχων. Νομίζω οτι και εδώ θα έχουμε το γενικότερο που θα υπάρξει σε όλα τα πεδία, δηλαδή τα παιδιά να δηλώνουν τις σχολές στις πόλεις τους με αποτέλεσμα να αυξηθεί η ψαλίδα σε ομοειδείς σχολές ανάμεσα στην Αθήνα και στην επαρχία. Παράδειγμα, αν το μαθηματικό της Αθήνας είχε 2.500 περισσότερα μόρια από το Μαθηματικό της Σάμου είναι πολύ λογικό αυτή η διαφορά να μεγαλώσει και να ανοίξει η ψαλίδα και να φτάσει τα 3.500 μόρια διαφορά.

Στο 3ο πεδίο (Ιατρική) περιμένουμε μικρότερη πτώση από ότι στο 2ο και στο 4ο πεδίο. Ναι μεν επηρρεάζει και εδώ η Φυσική αλλά τα παιδιά πήγαν καλά στη Βιολογία. Η χημεία ήταν πιο δύσκολη απο πέρυσι και εκεί περιμενουμε να έχουμε χαμηλοτερες βαθμολογίες.

Στο 5ο πεδίο (Οικονομικές σχολές) δεν υπάρχει ασφαλής εκτίμηση γιατί οι αρχές Οικονομικής Θεωρίας ήταν εύκολες και τα παδιά έγραψαν καλά αλλά τα υπόλοιπα μαθηματα και η έκθεση η οποία ειχε αυτο το δύσκολο κείμενο μπορεί να επηρρεάσουν τις βάσεις.

Aκούστε τι δήλωσε στο NewsIt ο κ.Στρατηγάκης…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πανελλαδικές: Από σήμερα η κατάθεση των μηχανογραφικών

Πανελλαδικές: Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις

Πανελλαδικές: Μέχρι 22 Ιουνίου πρέπει να πάρουν τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας οι μαθητές

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ: Δε φτάνει ο χρόνος για την υποβολή των μηχανογραφικών!



 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε