Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Πανελλήνιες: Μύλος! “Ρεσιτάλ υποκρισίας ο Γαβρόγλου” λέει η ΝΔ!

Πανελλήνιες: Μύλος! “Ρεσιτάλ υποκρισίας ο Γαβρόγλου” λέει η ΝΔ!
Φωτογραφία: Eurokinissi

Ολομέτωπη επίθεση της Νέας Δημοκρατίας εναντίον του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, με τις Πανελλήνιες εξετάσεις να βρίσκονται στο επίκεντρο. Αφορμή σημερινή συνέντευξη του υπουργού για το μέλλον των Πανελλαδικών.

“Οι Πανελλήνιες υπονομεύουν το εκπαιδευτικό σύστημα” δήλωσε σε συνέντευξή του ο Κώστας Γαβρόγλου και κάπως έτσι ξεκίνησε μια νέα κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Για ένα “αγκάθι” που υπονομεύει τη λειτουργία του λυκείου έκανε λόγο ο υπουργός Παδείας, αναφερόμενος στο σύστημα των Πανελλαδικών, ενώ παράλληλα τόνισε πως η κυβέρνηση θέλει να μορφώνονται και να αριστεύουν όλα τα παιδιά, σε αντίθεση με την ΝΔ.

“Η εκπαίδευση αποσκοπεί στη μόρφωση όλων των πολιτών. Αυτή είναι η βασική μας αφετηριακή διαφορά με τη νεοφιλελεύθερη σημερινή ΝΔ του κ. Μητσοτάκη. Αριστεία για μας είναι όλα τα παιδιά να μπορούν να μορφωθούν σε ένα σχολείο, το καθένα να πάρει ό,τι του ταιριάζει, και κυρίως, να μπορούν να αποκτήσουν την εμπειρία της χαρά της γνώσης” υπογράμμισε επίσης ο κ. Γαβρόγλου, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στο… μέλλον του παρόντος συστήματος εισαγωγής των υποψηφίων στην Ανώτερη Εκπαίδευση.

Αντίδραση ΝΔ!

Η αξιωματική αντιπολίτευση απάντησε στην παραπάνω συνέντευξη εκδίδοντας ανακοίνωση, με την οποία εξαπολύει σφοδρή επίθεση εναντίον τόσο του υπουργού, όσο και της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις Πανελλήνιες εξετάσεις.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της Πειραιώς αναφέρει: “Ο κ. Γαβρόγλου με ένα νέο ρεσιτάλ υποκρισίας και ανευθυνότητας, παίζει με τα νεύρα μαθητών και γονιών.

Το κάνει για να ξεπεράσει τις αλγεινές εντυπώσεις που προκάλεσε το “σκανδαλάκι”, όπως ο ίδιος λέει, με την εξαγορά της θητείας του από τη χούντα. Αλλά και τις αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφασή του να βάλει σε λοταρία την ανάδειξη σημαιοφόρων.

Βάσεις 2017: Αυτές είναι οι εκτιμήσεις των βάσεων ανά σχολή

Ανακοινώνει πως θα καταργήσουν τις Πανελλαδικές εξετάσεις την μια σε τρία χρόνια και την άλλη σε πέντε. Τότε, δηλαδή, που θα είναι στην Αντιπολίτευση. Με κάλπικες υποσχέσεις προσπαθεί να ξεφύγει από το προσωπικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται“.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις