Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Πάνω από 400.000 οι ζημιές από τα επεισόδια στο κέντρο

Πάνω από 400.000 οι ζημιές από τα επεισόδια στο κέντρο

Έσπασαν, έκαψαν και κατέστρεψαν ότι έβρισκαν στο διάβα τους. Το αποτέλεσμα ήταν να αλλάξει μέσα σε λίγες μόνο ώρες η εικόνα του κέντρου της πόλης και να μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο.

Οι ζημιές για τους ανθρώπους που είδαν τα μαγαζιά τους να βεβηλώνονται είναι ανυπολόγιστες γιατί για τον καθένα προσωπικά, η επιχείρησή του είναι και όλη του η περιουσία.

Ωστόσο, μετά από καταγραφή που έκανε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, μετά τα πρόσφατα επεισόδια, διαπίστωσε ότι οι ζημιές μόνο στις επιχειρήσεις και τις τράπεζες ξεπερνούν τις 400.000 ευρώ!

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κ. Μίχαλος, με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο γνωστοποίησε ότι έγινε η καταγραφή των ζημιών με ειδικά συνεργεία και διαπίστωσε ότι τουλάχιστον 62 επιχειρήσεις, έχουν υποστεί ζημιές στις κτιριακές τους εγκαταστάσεις. Σε ορισμένες σημειώθηκαν και κλοπές εμπορευμάτων.

Επίσης, ο κ. Μίχαλος ζήτησε να αποδωθούν αποζημιώσεις στους επιχειρηματίες καθώς σε μία τόσο “τραγική οικονομική κατάσταση” που βιώνει η αγορά είναι δύσκολο να ορθοποδήσουν μόνοι τους.

Ο κ. Μίχαλος στην επιστολή του επισημαίνει ότι: “Ο επιχειρηματικός κόσμος καταδικάζει για ακόμα μια φορά, την οποιαδήποτε μορφή βίας και εκφράζει την έντονη αγανάκτησή του, για τα επεισόδια που δημιουργήθηκαν και έπληξαν για πολλοστή φορά το ιστορικό-εμπορικό κέντρο της Αθήνας. Η επιχειρηματική κοινότητα και ειδικά οι επιχειρήσεις που εδρεύουν στο κέντρο της Αθήνας, βάλλονται από παντού, από την οικονομική κρίση, από τη μειωμένη κατανάλωση, από τους μειωμένους τζίρους, από την ανυπαρξία αναπτυξιακών προσπαθειών και από τις ζημιές και φθορές που προκαλούνται σε κάθε διαδήλωση και πορεία.”

Διαβάστε επίσης: Η επόμενη μέρα των επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας – Δείτε φωτογραφίες

Καρέ καρέ τα επεισόδια στο Σύνταγμα

‘Ερωτας στα χρόνια του Μνημονίου – Γιατί όλα δεν είναι μαύρα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε