Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Πάνω από 65 πυρκαγιές μέσα σε μια μέρα

Πάνω από 65 πυρκαγιές μέσα σε μια μέρα

Εξήντα επτά πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το 24ωρο που πέρασε, από τις 06:00 το πρωί χθες έως τις 06:00 σήμερα, οι περισσότερες από τις οποίες αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο.

Αυτήν τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη η πυρκαγιά στους Μπλεμενιάνους Κυπαρισσίας, η οποία όμως είναι περιμετρικά οριοθετημένη χωρίς ενεργό μέτωπο και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 10 πυροσβέστες με πέντε οχήματα και πέντε άτομα πεζοπόρο τμήμα και η πυρκαγιά στην περιοχή Κοκκίνι Κέρκυρας. Και αυτή είναι χωρίς ενεργό μέτωπο και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 15 πυροσβέστες με έξι οχήματα και επτά άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Η Κεφαλονιά συνεχίζει να προβληματίζει, καθώς χτες το απόγευμα εκδηλώθηκαν τρεις πυρκαγιές σχεδόν ταυτόχρονα, στην περιοχή Καραβάδος και δύο πυρκαγιές στην περιοχή Τραπεζάκι, με διαφορά έξι λεπτών η μία από την άλλη.

Και οι πέντε πυρκαγιές είναι σε εξέλιξη, χωρίς όμως ενεργό μέτωπο και αντιμετωπίζονται από τις χερσαίες δυνάμεις.

Οι άλλες δύο πυρκαγιές που είναι ακόμα «ανοιχτές» στο νησί, οι οποίες εκδηλώθηκαν στις 17-8-2017 στον Καραβάδο και στον Αλειμματά, είναι οριοθετημένες, χωρίς ενεργό μέτωπο, αλλά η γενική κατάσταση κρατάει στην Κεφαλονιά τις ενισχύσεις σε προσωπικό και μέσα, που έχουν πάει από τη Δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο και την Ήπειρο.

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες πυρκαγιές, παραμένουν σε πλήρη ανάπτυξη όλες οι δυνάμεις στη βορειανατολική Αττική, όπου δεν υπάρχει αυτήν τη στιγμή φωτιά, καθώς ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων δεν έχει εξαλειφθεί, καθώς και στο Κρυόνερο Ηλείας.

Στη Ζάκυνθο οι πυρκαγιές είναι επίσης χωρίς ενεργό μέτωπο και οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν σε όλες τις πυρκαγιές του νησιού παραμένουν αμετάβλητες.

Τέλος, υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν από χτες, οι πυρκαγιές στα Σιμωτάτα- Λουρδάτα Κεφαλονιάς, στην περιοχή των Αχαρνών Αττικής και στην περιοχή Μαρκόπουλο Μεσογαίας Αττικής.

Για τα αίτια των πυρκαγιών διενεργείται προανάκριση από αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, των Διοικήσεων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών καθώς και από κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ.

Για μια ακόμα φορά απευθύνεται από την Πυροσβεστική έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει την εκδήλωση πυρκαγιάς και να ειδοποιούν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία καλώντας «199», καθώς και σήμερα εξακολουθεί να υπάρχει υψηλός δείκτης επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς (Δείκτης 3), για τους νομούς Αττικής, Εύβοιας, Βοιωτίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Κορινθίας, Αχαΐας, Ηλείας, Αργολίδας και τα νησιά Ζάκυνθος, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Λέσβος, Χίος, Ικαρία, Σάμος, Ψαρά και Κύθηρα.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις