Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Πάνω από 70.000 φορολογούμενοι ενημερώθηκαν από το Taxisnet για την “λυπητερή” της εφορίας!

Πάνω από 70.000 φορολογούμενοι ενημερώθηκαν από το Taxisnet για την “λυπητερή” της εφορίας!

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, οι δόσεις έχουν υπολογιστεί στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Taxisnet και για όσους δεν έχουν καταβάλει την δόση του Ιουνίου ή του Ιουλίου.

Πρώτη μέρα εφαρμογής χθες της ηλεκτρονικής ενημέρωσης των πολιτών για τις δόσεις του φόρου εισοδήματος και περισσότεροι από 70.000 φορολογούμενοι αξιοποίησαν το Taxisnet εκτυπώνοντας τις αποδείξεις με το ακριβές ποσό των επτά δόσεων, που μπορούν να εξοφλήσουν είτε στις τράπεζες είτε στα ΕΛΤΑ.
 
Η πλειοψηφία των χρεωστικών εκκαθαριστικών (2,2 εκ.) έχουν αποσταλεί με πρώτη δόση τον Αύγουστο και συνεπώς έχουν επτά δόσεις, ενώ και από τις υπολειπόμενες 500.000 δηλώσεις προς εκκαθάριση και αποστολή, η πλειοψηφία θα εκκαθαριστεί τον Αύγουστο ώστε να μπορούν να πληρωθούν σε έξι δόσεις.
 
Οι φορολογούμενοι μπορούν να μπουν στην σελίδα της ΓΓΠΣ (www.gsis.gr) και χρησιμοποιώντας το ΑΦΜ και τον αριθμό ειδοποίησης του εκκαθαριστικού σημειώματος να ενημερωθούν για τις δόσεις του φόρου εισοδήματος αλλά και να τυπώσουν το σχετικό έγγραφο προκειμένου να αποπληρώσουν τις οφειλές τους στις τράπεζες και τα ΕΛΤΑ.
 
Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, οι δόσεις έχουν υπολογιστεί στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Taxisnet και για όσους δεν έχουν καταβάλει την δόση του Ιουνίου ή του Ιουλίου.
 
Οι φορολογούμενοι αυτοί καλούνται να πληρώσουν τη συγκεκριμένη δόση με την προβλεπόμενη προσαύξηση (1%) μέχρι το τέλος του Αυγούστου και στη συνέχεια να μπουν στη ρύθμιση με έξι μηνιαίες δόσεις μέχρι τον Φεβρουάριο του 2013.
 
Η πληρωμή του εκκαθαριστικού σημειώματος μπορεί να γίνει μέχρι σε επτά μηνιαίες δόσεις για όσους δήλωσαν φέτος οικογενειακό εισόδημα μέχρι 60.000 ευρώ, αρχής γενομένης από τη δόση που λήγει στις 31 Αυγούστου.
 
Οσοι φορολογούμενοι έχουν καταβάλει την πρώτη δόση στις 30 Ιουνίου, μπορούν να πληρώσουν το υπόλοιπο ποσό σε επτά δόσεις από 31 Αυγούστου, όσοι έχουν καταβάλει την πρώτη δόση στις 31 Ιουλίου 2012 μπορούν να πληρώσουν το υπόλοιπο σε έξι δόσεις από 30 Σεπτεμβρίου.
 
Τέλος, για όσους η εκκαθάριση γίνεται με ημερομηνία μετά την 31ή Αυγούστου, ο φόρος μπορεί να πληρωθεί σε τόσες ισόποσες δόσεις όσοι είναι οι μήνες που απομένουν μετά την ημερομηνία βεβαίωσης και μέχρι τον Φεβρουάριο 2013.
 
Ωστόσο, για όλους τους φορολογούμενους οι δόσεις δεν καλύπτουν τυχόν οφειλές που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες, ενώ στο καθεστώς των δόσεων δεν υπάγονται όσοι φορολογούμενοι δεν υπέβαλαν εμπρόθεσμα δήλωση φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2011.
 
Όσοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές μπορούν να τις εξοφλήσουν μαζί με την πρώτη δόση ή να απευθυνθούν στις ΔΟΥ για ρύθμιση.
 
• Όσοι έχουν πρόσβαση στο TAXISnet αλλά δεν έχουν εύκαιρο το εκκαθαριστικό τους, μπορούν να δουν τους κωδικούς αριθμούς που απαιτούνται μέσω της επανεκτύπωσης του εκκαθαριστικού, υπηρεσία που προσφέρει το TAXISnet.
 
• Σε περίπτωση εμπρόθεσμης πληρωμής η αρχική εκτύπωση των αποδεικτικών είσπραξης που περιλαμβάνει όλες τις δόσεις, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις τράπεζες ως έχει. Αν κάποιες δόσεις γίνουν ληξιπρόθεσμες, καλό θα είναι οι φορολογούμενοι να ξανατυπώνουν το ειδοποιητήριο πριν την πληρωμή ώστε να βλέπουν το ακριβές τρέχον ποσό με τις όποιες προσαυξήσεις.
 
• Όσοι δεν έχουν λάβει εκκαθαριστικό ακόμη, δεν έχουν βεβαιωμένη οφειλή για τον φόρο εισοδήματος και συνεπώς δεν έχουν αναμορφωθεί τυχόν δόσεις τους. Όταν λάβουν το εκκαθαριστικό τους, θα μπορούν να αξιοποιήσουν την εφαρμογή για να
ενημερωθούν για τις νέες δόσεις τους.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε