Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Παπαϊωάννου: “Δεν θα γίνουμε Ολλανδία”

Οπως εξηγεί σε συνέντευξή του ο υπουργός Δικαιοσύνης, το αδίκημα της κατοχής θα διατηρηθεί, αλλά σε βαθμό πταίσματος.Τι λέει για Αγανακτισμένους, ταξιτζήδες και blogs.

«Δεν θα γίνουμε Ολλανδία. Οι χρήστες ουσιών χρειάζονται θεραπεία και όχι φυλακή», αναφέρει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μ. Παπαιωάννου, στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» για το ζήτημα της αποποινικοποίησης των ναρκωτικών. Εξηγεί ότι θα διατηρηθεί το αδίκημα της κατοχής, αλλά σε βαθμό πταίσματος.

Με αφορμή τις κινητοποιήσεις των Αγανακτισμένων, τονίζει ότι «η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι η χώρα των συμπλοκών και των μολότοφ. Πολύ δε περισσότερο να αμφισβητείται η κοινοβουλευτική δημοκρατία και να τίθεται σε κίνδυνο η λειτουργία της Βουλής των Ελλήνων».

Αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί και ειδικά στις ακραίες μορφές τους, ο υπουργός Δικαιοσύνης σημειώνει «οι ακραίες συμπεριφορές, οι βιαιότητες έχουν επιφέρει βαρύτατο πλήγμα στην οικονομία μας, σε άλλες κοινωνικές ομάδες και εργαζομένους, και φυσικά αμαυρώνουν τη συνολική εικόνα της χώρας μας. Είναι δε αυτονόητο ότι όσοι προβαίνουν σε εγκληματικές ενέργειες, όσοι δεν σέβονται την αρχή της νομιμότητας, πρέπει να δώσουν λόγο στη Δικαιοσύνη».

Σε ό,τι αφορά την επικείμενη ρύθμιση για τα blogs σημειώνει πως το διαδίκτυο είναι και θα είναι χώρος ελεύθερης έκφρασης, αλλά προσθέτει ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα για το ηλεκτρονικό έγκλημα καθώς «στα χέρια λίγων το διαδίκτυο έχει καταντήσει εργαλείο απειλών κατά της ζωής, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και συκοφαντικών δυσφημήσεων».

Τέλος, τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών το Φθινόπωρο λέγοντας ότι θα είναι ολέθριο λάθος, αφού θα αμφισβητήσουν τη σταθερότητα της χώρας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε