Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Παπακωνσταντίνου: Η έξοδος από το τούνελ έχει ξεκινήσει

Παπακωνσταντίνου: Η έξοδος από το τούνελ έχει ξεκινήσει

Αποφασισμένος να πατάξει τη φοροδιαφυγή εμφανίζεται ο υπουργός Οικονομικών. Χαρακτηρίζει αδικαιολόγητη τη νέα υποβάθμιση απο τη Moody’s και αποκλείει την έξοδο της Ελλάδας απο τη ζώνη του ευρώ.

Τη βούληση της κυβέρνησης να πιαστεί η φοροδιαφυγή και να τιμωρηθούν αυτοί που πλούτισαν σε βάρος του κράτους, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται διατυπώνει ο υπουργός Οικονομικών με συνέντευξή του στο “Πρώτο Θέμα”. 
Ο κ. Παπακωνσταντίνου τονίζει ότι θα εφαρμοστεί κάθε νέο μέτρο για να σταματήσει αυτή η ασυδοσία και ανακοινώνει ότι “σύντομα θα δούμε καταστήματα να κλείνουν για λόγους φοροδιαφυγής“.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου, σημειώνει ότι το επόμενο βήμα για την ανάκτηση εμπιστοσύνης του φορολογούμενου στον ελεγκτικό μηχανισμό θα είναι η ελαχιστοποίηση της απευθείας επαφής των φορολογούμενων με τις υπηρεσίες.

Αναφέρει, δε, ότι η έξοδος από το τούνελ της οικονομικής κρίσης έχει ήδη ξεκινήσει από τη στιγμή που έχουμε ορίσει τα προβλήματα και προχωράμε μαζί με την κοινωνία να εφαρμόσουμε ένα τριετές πρόγραμμα διάσωσης και ανάταξης της χώρας: “Έχουμε τις πρώτες ενδείξεις ότι η οικονομία μπορεί να ανακάμψει ταχύτερα απ΄ ό,τι υπολογίζουμε”.

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου αποκλείει το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας -ή οποιασδήποτε άλλης χώρας- από τη ζώνη του ευρώ. “Δεν υπάρχει αυτή η επιλογή για τη χώρα. Τελεία και παύλα”, υπογραμμίζει και προσθέτει οτι η στάση πληρωμών και η επαναδιαπραγμάτευση του χρέους ήταν μια επιλογή που αγωνιστήκαμε να αποφύγουμε γιατί θα ήταν καταστροφική για την οικονομία μας.

Προσθέτει ότι ετοιμάζεται νομοθεσία για την ταχεία διεκπεραίωση μεγάλων επενδύσεων, στο πρότυπο των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ για την αύξηση του πληθωρισμού αναφέρει ότι οφείλεται και στην έκτακτη επίπτωση της αύξησης των έμμεσων φόρων, αλλά και στον τρόπο λειτουργίας της ελληνικής αγοράς.

 Ο υπουργός Οικονομικών χαρακτηρίζει άκαιρη και αδικαιολόγητη την πρόσφατη πολλαπλή υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τη Moody’s και επαναλαμβάνει ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από το ευρώ και επιστροφής της στη δραχμή.

    Προαναγγέλλει επίσης την κατάθεση στη Βουλή, τις επόμενες ημέρες, νομοσχεδίου δημοσιονομικής ευθύνης με το οποίο θα θεσπίζονται κανόνες που θα βάζουν όριο στις δυνατότητες που έχει ο προϋπολογισμός να αποκλίνει από τις αρχικές προβλέψεις.

   

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε